Drie start-ups genomineerd voor RapidPro award

RapidPro award

Tijdens de vakbeurs met congres RapidPro wordt op 1 maart de gelijknamige award uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar een start-up die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van prototypes en producten.

Het aantal inzendingen was dit jaar heel divers. Zo zijn er in Nederland en België weer een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software. De drie genomineerde start-up bedrijven onderscheiden zich echter ten opzichten van de overige inzendingen.

RapidPro award genomineerden

SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting: “Wie in de wereld is er nog meer in staat een onderzeeër te printen? Ons geheim? Ons geheim is niet alleen een verhaal van techniek. Naast de techniek achter de 3D-printrobot, de printkop, de software en het gegeven dat we uitermate precies kunnen printen, is het toch echt de manier waarop we werken”

Metal Technics 3D: MT3D is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D printing. Ze helpen bedrijven inzicht te geven in de voordelen die 3D printen met zich mee brengt naast de bestaande, complementaire conventionele technologieën. Als het product eenmaal volledig is geoptimaliseerd, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productieproces vanaf het eerste prototype tot en met het uitvoeren van middelgrote series.

3Devo: 3Devo is een startup die producten ontwikkelt omtrent 3D print materialen. Zo presenteert 3devo de NEXT 1.0 – De eerste desktop filament extrusie-machine waarmee je zelf eenvoudig filament van hoogwaardige kwaliteit kan maken.

Nico Velzel, bestuurslid van de branchevereniging, maakt op 1 maart de winnaar bekend. De winnaar gaat met een mooi aantal prijzen naar huis. Berenschot verzorgt een workshop op basis van ‘Business model canvas methode’ om te helpen bij het verder vermarkten van hun ‘vinding’; Ipecunia gaat daarnaast helpen de uitvinding te beschermen en op de markt te brengen. En Mikrocentrum biedt de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan voor het High Tech Platform.

De vakbeurs met congres RapidPro 2016 vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden