Drone Café – Living lab voor drones

Drone Cafe Living lab voor drones in tent op Groene Loper

Een grote witte tent staat sinds dinsdagochtend op de Groene Loper. Het is het onderkomen van het Drone Café dat tijdens het Dream & Dare festival geopend zal zijn voor breed publiek. Studententeam Blue Jay wil dat publiek graag mee laten denken over de verdere ontwikkeling van hun domestic drones.

“Wij zien het Drone Café niet als een horecaconcept voor de toekomst, maar als een living lab waar we met publiek kunnen praten over de manier waarop drones mensen zouden moeten ondersteunen”, zegt TU/e-studente Tessie Hartjes, teammanager van Blue Jay. Ze kan zich voorstellen dat bezoekers bijvoorbeeld wensen hebben voor hun oma, wanneer deze keer op keer vergeet haar medicijnen in te nemen. “We willen de drones samen met én voor het publiek verder ontwikkelen.”

Daarom gaat Blue Jay in de tent slechts een deel inrichten met cafétafels en stoelen. Voor het publiek daar kan gaan zitten wordt ze eerst vermaakt in een ‘experience hal’. “Er zal iemand van ons uitleg geven en vragen beantwoorden. We willen filmpjes laten zien over onze motivatie voor de drone, de bedoeling ervan en de evolutie van de prototypes. We hopen op input van de gasten. Misschien kunnen zij wensen en reacties schriftelijk achterlaten.”

Drie weken heeft team Blue Jay nu om alles in orde te maken voor de generale repetitie op 16 april. Dan worden de donateurs van de crowd funding actie uitgenodigd voor een test. Wat de zes autonome indoor drones precies gaan doen laat het team graag nog even mysterieus, maar dat ze iets nuttigs presteren is een ding dat zeker is. Sponsoren die vijftig euro bijdragen mogen erbij zijn. Wie het vijfvoudige doneert kan op zijn eigen stoel zitten en wie tien keer zoveel geeft krijgt desgewenst een drone naar zich vernoemd.

Op 22 april, de eerste dag van het Dream & Dare festival, is er een besloten avond voor donateurs. Zaterdag gaan de deuren open voor het grote publiek. Hartjes denkt dat haar team op de zondag iets educatiefs voor kinderen en familie op poten zet, “maar ook hiervoor moeten we nog de puntjes op de i zetten.”

Wat wel zeker is, is dat zondagavond al de helft van het team naar Hannover zal vertrekken voor de industriële beurs Hannover Messe. Op dinsdag heeft Blue Jay een afspraak met minister president Mark Rutte. De president van gastland Verenigde Staten, Barack Obama, komt op maandag op de Messe. De teammanager: “We weten niet zeker of hij ons ook vereert met een bezoek. Maar we hopen wel dat hij even zal stilstaan bij Blue Jay.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden