Duitse HighTech werkt meer samen met Eindhoven

Eindhoven haalt banden met Duitse HighTech partners verder aan

Eindhoven gaat de banden met Duitse hightech regio’s verder aanhalen. Dit jaar staan er handelsmissies naar diverse Duitse regio’s gepland, die moeten leiden tot intensieve samenwerking op het gebied van kennis en werkgelegenheid. Dat schrijft burgemeester Van Gijzel.

De handelsmissies gaan naar de regio’s Nordrhein-Westfalen, Baden-Würtemberg, Beieren en Saksen. Daar worden de voor Eindhoven relevante steden Dusseldorf, Dresden, Nurnberg, Stuttgart en Munchen bezocht. Het doel is om uiteindelijk de internationale samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden te verbreden en te versterken.

Duitse HighTech partners

Volgens Van Gijzel zoekt de Brainport-regio Duitse HighTech partners zoals IHK Neurenberg, technische universiteiten en het Fraunhofer instituut, het Duitse TNO. De onderhandelingen met deze instellingen lopen al. Als dat goed uitpakt, komen er bijvoorbeeld tien onderzoekers naar de regio Eindhoven om samen te werken in een aantal onderzoeksprogramma’s.

Van Gijzel noemt 2016 het Duitsland-jaar voor Brainport. Volgens hem is het buurland van vitaal belang voor de regio. Betere samenwerking met Duitse partners kan namelijk ook leiden tot meer en betere innovaties, schrijft hij.

De afgelopen maand zijn de contacten met het buurland al verbreed. Zo werden deze week afspraken gemaakt met Dresden om samen makkelijker hightech-onderzoeken op te kunnen zetten. Ook is er nu een directe lijnvlucht tussen Eindhoven en Munchen, en zijn er afspraken gemaakt met Dusseldorf voor een snelle treinverbinding.

Volgens Van Gijzel hebben Duitsland en Nederland na Canada en de Verenigde Staten de meeste intensieve handelsrelatie ter wereld. Samen met Rotterdam ziet hij daar voor Eindhoven een voortrekkersrol weggelegd. Voor de Nederlandse industrie liggen de grootste kansen in de specialistische machinebouw en bij elektrotechnische bedrijven. Nu loopt de economische samenwerking met het buurland soms nog stroef door de grote concurrentie op de Duitse markt en de strenge eisen van het Duitse bedrijfsleven.

Bron: 040.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden