Dutch Fluid Power Conference succesvol afgesloten

Dutch Fluid Power Conference 2016

De Dutch Fluid Power Conference 2016 die op 10 november plaatsvond mag succesvol de boeken in. Meer dan 200 bezoekers togen, ondanks het slechte weer, naar het film- en congrescentrum Cinemec in Ede en luisterden naar interessante presentaties omtrent systeemarchitectuur in de hydraulische aandrijftechniek.

De organiserende partners FEDA en VPH hadden een spectaculair en vooral technisch programma aangekondigd. Spectaculair was de presentatie van key-note speaker en astronaut André Kuipers, die alle aanwezigen meenam op een ruimtereis boordevol techniek.

Niet alleen toonde hij mooie foto’s vanuit het heelal, maar ging vooral in op het lange traject voorafgaand aan zijn ruimtereis. Na de fysieke training bevatte dat ook veel technische trainingen volgens een strak tijdschema. Op de werkzaamheden tijdens de ruimtereis ging Kuipers verder in op het onderhoud dat regelmatig aan het ISS uitgevoerd moest worden.

Bij het technische programma waren het vooral de engineers uit de praktijk (Huisman Equipment, Tata Steel) die interessante presentaties hielden. Vooral waarom er voor bepaalde ontwikkelmethodieken was gekozen en in welk traject de klant eventueel in beeld kwam.

Maar ook onderwerpen als systeem architectuur (tips & tricks, methodes, ervaringen), conditie-monitoring, lucht in hydraulische olie, hoge druk hydrauliek, elektronica voor hydrauliek en ontwikkelingen bij mobiele machines spraken de dfpc-03meeste bezoekers wel aan.

Tussen de presentaties door was er voldoende tijd om de diverse table-tops te bezoeken en te spreken met leveranciers van hydrauliek gerelateerde componenten en diensten. Er werd dan ook veel genetwerkt tijdens dit event. Wat wel opviel was dat er minder bezoekers dan gewoonlijk aanwezig waren vanuit de scheepvaart- en offshore-industrie. Deze sectoren staan momenteel onder grote druk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden