Dutch Technology Week start en sluit groots

Dutch Technology Week

De vierde editie van de Dutch Technology Week wordt geopend en afgesloten met een groot evenement voor het publiek. De aftrap wordt zondag 31 mei verricht met de TU/eXperience Day op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De High Tech Ontdekkingsroute zorgt zaterdag 6 juni voor een passend slot. Op beide dagen worden duizenden belangstellenden verwacht die een kijkje in de techniek komen nemen.

Tijdens de TU/eXperience Day kun je allerlei spannende en leuke staaltjes van technologie bewonderen, zoals Stella, de gezinsauto die rijdt op zonne- energie. Ook de wereldkampioen robotvoetbal Tech United komt in actie en er wordt getoond hoe je een model van de Sagrada Familia bouwt van ijs. De TU/eXperience Day is een jaarlijks festival op de TU/e met een breed scala aan activiteiten, workshops en demo’s met vernieuwende en verbazingwekkende technologie op het gebied van energie, gezondheid en slimme mobiliteit.

Bovendien valt er volop te genieten van muziek, een foto-expositie, diverse dans- en sportworkshops en nog veel meer. Wie zelf, met zijn gezin of vrienden wil ontdekken wat er allemaal aan de TU/e gebeurt, kan  tussen 12.00 uur en 17.00 uur komen kijken. Het programma biedt van alles voor jong en oud. Behalve activiteiten voor kinderen en jongeren, is er ook een speciaal programma samengesteld voor alumni (oud-studenten) van de TU/e. De entree is gratis.

High Tech Ontdekkingsroute

Na de opening volgen in de week daarop talloze evenementen, bijeenkomsten en de grootste kennisquiz van de Brainportregio. Als einde van de Dutch Technology Week volgt dan de High Tech Ontdekkingsroute. Op vijf  aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor professionals en liefhebbers van alle leeftijden zit deze dag vol met verrassende ontdekkingen. Er is veel te zien, te doen en te beleven. Het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een technologieregio om trots op te zijn. In 2015 zijn er in Brainportregio Eindhoven in totaal vijf hotspots. Daarnaast is de hotspot Twente dit jaar centraal in Almelo en vormt het innovatiecluster Drachten eveneens een hotspot.

Meer informatie over de TU/eXperience Day: http://dutchtechnologyweek.com/nl/events/tuexperience-day

Meer informatie over de High Tech Ontdekkingsroute: Bekijk wat er te doen is op alle hotspots

Bron: Brainport.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden