Dutch Technology Week trekt ruimt 35.000 bezoekers

Dutch Technology Week 2016 uitstekend verlopen

De organisatie van de jaarlijkse Dutch Technology Week (DTW) kijkt terug op een succesvolle vijfde editie. In zes dagen bezochten zeker 35.000 mensen één of meerdere van de ruim vijftig events. Door de intensieve samenwerking tussen de partners van de DTW, was het programma gevuld met vernieuwende en verrassende events.

Er waren veel één op één ontmoetingen tussen jongeren, studenten en hightech professionals. Op dinsdag 24 mei was er een speciale dag voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (VO-dag). Ruim 250 scholieren gingen op pad in de Brainport-regio voor gesprekken met hightech professionals. De happening s werd ’s middags afgesloten met ‘Night of the Nerds’. Op dit techniekfestival in het Klokgebouw op Strijp-S (Eindhoven) maakten 3500 jongeren uit Nederland op een vermakelijke wijze kennis met allerlei technologische snufjes waar ze volop mee konden experimenteren.

Donderdag 26 mei was het de beurt aan de MBO-ers: 250 studenten van het Summa College en ROC Ter AA gingen op bedrijfsbezoek bij technologische bedrijven. Een geslaagde dag die voor een aantal studenten direct concreet resultaat opleverde: zij verzekerden zich van een stageplek.

Ook de leerlingen van het basisonderwijs groep 7 en 8 kwamen aan hun trekken in Helmond, Hapert en bij de High Tech Campus: op deze locaties waren speciale ‘PO-dagen’.

Professionals

Behalve voor jongeren en studenten was er uiteraard ook veel aandacht voor de professionals tijdens de DTW. Ingenieurs, ontwerpers, docenten, ondernemers, start ups & scale ups, investeerders en andere bezoekers met een aan techniek verwant beroep werden meegenomen in maatschappelijke thema’s als Health, ‘Smart Cities’ en Smart Mobility tijdens diverse events. Daarnaast brengt de koppeling met deze relevante thema’s de week dichter bij de burger en wordt zichtbaar wat de waarde van technologie is. Deze verbinding kwam ook tot uiting in het thema van de week: ‘Technology Connects’.
Een greep uit de events: High Tech Capital (onderdeel van Start Up Fest Europe) vulde het Philips-stadion met ruim 700 bezoekers, de lancering en de opening van het Slimmer Leven Huis trok ruim 1000 bezoekers, de EIP Smart Cities jaarvergadering met een geslaagd bezoek van Eurocommissaris Bulc aan de regio en de Grand Cooperative Driving Challenge met veel landelijke aandacht.

Hightech maakindustrie in de spotlights

De week werd traditiegetrouw afgesloten op zaterdag met de High Tech Ontdekkingsroute. Op vijf aansprekende locaties in de Brainport-regio, in Drachten en in Almelo gaven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, zat deze dag vol met verrassende ontdekkingen. Er was veel te zien, te doen, te beleven: een bezoek aan een operatiekamer, een echte F16 van dichtbij bewonderen, een windwagentje of technisch Vaderdagcadeau in elkaar zetten, je eigen kralen sorteren, kortom: een inspirerende dag voor jong en oud.

Frits van Hout, bestuurslid van ASML en voorzitter van de DTW: “Het was een geslaagde week, waarbij de regio ook internationaal weer duidelijker op de kaart is gezet. Rondom het thema Smart Mobility is de testbaan in Helmond hier een goed voorbeeld van: alle nieuwe ideeën kunnen hier in de praktijk worden getest en verder worden uitontwikkeld. Het is uniek in de wereld wat hier kan en gebeurt, dit trekt grote autobouwers in Europa en daarbuiten aan.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden