Dutch Technology Week

Dutch Technology Week

Brainport Regio Eindhoven vertelt van 31 mei t/m 6 juni 2015 voor de 4e keer de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen tijdens de Dutch Technology Week (DTW).

Brainport levert heel veel topprestaties in de high tech industrie. Daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Zo zitten in de meeste smartphones en tablets chips die met de machines van ASML worden gemaakt. Vlieg je vanaf Schiphol naar Barcelona? Dan wordt je bagage vervoerd met de bagage afhandelingsystemen van Vanderlande uit Veghel. En de slimme pil van Philips weet door een ‘ingebouwde navigatie’ precies op welke plek in het lichaam een medicijn nodig is.

Missie en doelstellingen van de Dutch Technology Week

Door tijdens de Dutch Technology Week technologie te presenteren als fun, uitdagend en kansrijk om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren, willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat de gedefinieerde doelgroepen enthousiast en trots worden op technologie. Hiermee levert de Dutch Technology Week een bijdrage aan het versterken van Brainport Regio Eindhoven als wereldspeler. Hierbij zijn de volgende doelstellingen geformuleerd:

  • Trots op technologie;
  • Jeugd kiest voor techniek;
  • Techniek is denken en doen, dus creativiteit, denkkracht en vakmanschap.

De droom van Dutch Technology

Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied. De regio heeft unieke kwaliteiten en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Alle inwoners van deze regio, Nederland en de rest van de wereld moeten ook weten hoe bijzonder Brainport Regio Eindhoven is. Daarom organiseren we een week die mensen vertelt over en interesseert voor techniek. Op een bijzondere en unieke manier. Vanuit deze gedachte is de Dutch Technology Week ontstaan. Een week waarin technologie centraal staat.

Slimste regio van de wereld

De organisatie is in handen van Brainport Development. Samen met diverse partners wordt de high tech industrie in de Brainport Regio Eindhoven goed op de kaart gezet. 2011 bleek een perfect jaar om te starten met de voorbereidingen van de DutchTechnology Week, want in mei van dat jaar werd Brainport Regio Eindhoven uitgeroepen tot ‘slimste regio van de wereld’. Een titel die je met trots moet dragen en moet uitstralen. Een perfecte kans om als slimste regio te laten zien hoe goed we zijn op high tech gebied.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden