Duurzaam Geproduceerd Congres zoekt lichtende voorbeelden

Duurzaam Geproduceerd Congres

Op 19 november worden tijdens het Duurzaam Geproduceerd Congres voor de vierde maal de Enlightenmentz of the Year verkozen. Enlightenmentz zijn voorbeelden voor een duurzame toekomst. Er zijn drie categorieën: product, process en social. De redactie van Industrielinqs is al een longlist aan het samenstellen. Dus heeft u tips, of bent u zelf met een Enlightenment bezig? Laat het ons weten voor 31 augustus. Dat kan via een speciaal formulier of met een mail naar redactie@industrielinqs.nl.

De verkiezingen van voorgaande jaren hebben al verschillende Enlightenmentz naar voren gebracht die de afgelopen jaren steeds meer in het spotlicht zijn komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan de bijzonder efficiënte solar ledlamp van WakaWaka, wie kent die niet? En de Spinning Disc, een microreactor waarin grondstoffen op een zeer snel draaiende schijf ter grootte van een dvd worden gespoten, waarna ze snel met elkaar reageren. Inmiddels heeft technostarter Flowid diverse opdrachten voor de Spinning Disc en won het ook de gerenommeerde Herman Wijffels prijs. Klik hier voor meer winnaars.

De redactie van Industrielinqs zoekt nu dus opvolgers van onder andere WakaWaka en de Spinning Disc. Enlightenmentz zijn lichtende voorbeelden voor een duurzame toekomst. Niet alleen duurzaam maar ook mooi, comfortabel en intuïtief! Samen kunnen ze de groene industriële revolutie veroorzaken.

Drie categorieën

Voor de verkiezing zijn er drie categorieën: product, process en social. Bij de categorie product gaat het om vernieuwende productontwerpen die bij gebruik een significant kleinere milieu-impact hebben. Process Enlightenmentz zijn innovaties van of in industriële processen, die fabrieken of zelfs hele industriële ketens efficiënter maken en hun footprint aanmerkelijk verminderen. Bij Social Enlightenmentz draait het vooral om een vernieuwde manier van kijken en handelen, waardoor duurzamere beslissingen worden genomen.

Finalisten

Tot eind augustus wordt door de redactie van Industrielinqs de longlist samengesteld. Uiteraard zijn uw tips van harte welkom. Vanaf begin september worden de kandidaten op de longlist benaderd met de vraag of ze daadwerkelijk mee willen doen. Eind september kiest een speciaal samengestelde jury per categorie drie finalisten.

De finalisten kunnen zichzelf in de kijker spelen met een filmpje op internet, een vier minuten power speech tijdens het Duurzaam Geproduceerd congres en door het beantwoorden van vragen uit de zaal. Uiteindelijk kunnen zij veel punten verdienen bij de jury, maar ook stemmen op internet en in de zaal spelen mee.

Bron: Utilities.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden