Nieuw op Empack: kennisdeling door KIDV, HBO’s en universiteiten

Empack 2016, de enige industriele vakbeurs gericht op verpakkingen in Nederland

Bezoekers van Empack 2016 in Utrecht kunnen van 12 t/m 14 april hun licht over (duurzaam) verpakken opsteken op een speciaal Kennisplein. Daar bieden het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), de universiteiten van Twente en Hasselt, de Haagse Hogeschool, HAS Hogeschool Den Bosch en de Willem de Kooning Academie uit Rotterdam het bedrijfsleven informatie over de ontwikkeling en uitwisseling van kennis op het gebied van (duurzaam) verpakken. Het Kennisplein is een initiatief van Easyfairs en de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) om de verbinding tussen kennis en praktijk te stimuleren.

Verbinden van kennis en praktijk

Wat kunnen afgestudeerde studenten? Wat hebben zij ons bedrijf straks te bieden? Waar kan ik welke kennis over (duurzaam) verpakken vinden? Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en inzichten waar ons bedrijf gebruik van kan maken? Antwoorden op deze en andere vragen vinden Empack-bezoekers op het Kennisplein, waar het KIDV, de universiteiten en de HBO’s hun aanbod presenteren. Aan de hand van voorbeelden van onderzoeken, projecten en afstudeermogelijkheden tonen zij hun toegevoegde waarde voor het bedrijfsleven. Op hun beurt horen de deelnemers aan het Kennisplein graag van bedrijven welke cases uit de praktijk om verder onderzoek vragen, om te zorgen voor een optimale aansluiting tussen kennisontwikkeling en marktbehoeften. Bezoekers aan het Kennisplein krijgen bovendien de kans om gratis deel te nemen aan interessante gastcolleges.

Packaging Innovations Challenge

Het Kennisplein biedt tevens een podium aan de winnende inzendingen van de jaarlijkse Packaging Innovations Challenge, een initiatief van Easyfairs en de VNV. Hierbij werken vierdejaars studenten van de HAS Hogeschool en derdejaars studenten van de Haagse Hogeschool aan een opdracht die het KIDV formuleert en samen met de VNV begeleidt. Dit jaar is het thema ‘E-food: de toekomst van de e-commerce van levensmiddelen’. De studenten van de HAS Hogeschool hebben als opdracht om hierop een visie te ontwikkelen, de studenten van de Haagse Hogeschool ontwikkelen voorbeeldverpakkingen. Op het Kennisplein maken bezoekers kennis met de winnende creaties en oplossingen.

Empack naar Utrecht

Met bijna 340 exposanten en 5.056 bezoekers was Empack ‘s-Hertogenbosch vorig jaar een groot succes. Dit jaar wordt Empack van 12-14 april in de Jaarbeurs Utrecht gehouden. Na het wegvallen van Macropack is Empack nog de enige Nederlandse verpakkingsbeurs en daarmee dé ontmoetingsplaats van alle professionals uit de verpakkingsketen. Dit jaar laten maar liefst 400 exposanten weer de nieuwste ontwikkelingen zien, inclusief demonstraties van machines en lezingen over de actuele thema’s. Dit geheel maakt van Empack de verpakkingsbeurs van Nederland.

Ga naar de industriele vakbeurs Empack 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden