Empack en Automation trokken meer dan 8.600 bezoekers

Empack en Automation vakbeurzen prima verlopen

De beurscombinatie Empack en Automation, die op 3 en 4 april samen met Logistics & Distribution werd georganiseerd, is bezocht door ruim 8.600 bezoekers. Dat zijn er 300 meer dan tijdens de vorige editie in 2017 in de Brabanthallen in Den Bosch. In totaal 400 exposanten presenteerden zich op deze beurscombinatie. “Er speelt momenteel erg veel in de markt, vooral op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers kregen antwoorden en oplossingen aangereikt bij zowel exposanten als tijdens de sessies in het kennistheater. Dat maakten Empack en Automation niet te missen events”, zegt Irma de Hoon, Group Event Director van organisator Easyfairs.

De Hoon: “De groei in bezoekers, zowel in kwantiteit als kwaliteit, danken we aan een aantal essentiële factoren die het succes van een vakbeurs bepalen. De sfeer was erg positief en de uitstraling van de beurs is verbeterd, mede door de vernieuwde entree en aankleding. Wat we daarnaast van veel bezoekers hoorden, was dat de diverse seminars in het kennisprogramma erg goed aansloten op de actualiteiten in de sector. Ze gaven aan dat Empack en Automation een gedegen kennisplatform vormen voor uitdagingen in de verpakkingsindustrie. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen!”

Actuele thema’s

De hoofdthema’s van Empack waren dit jaar Plastics Recycling, E-Packaging en Samenwerking in de keten. Deze onderwerpen vormden de basis van het kennisprogramma, waarbij uit de hoge opkomst duidelijk werd dat de verpakkingsindustrie zich in een erg dynamische fase bevindt. Aan het woord kwamen sprekers van onder andere NRK, Thuiswinkel.org en MVO Nederland. De belangrijke content die zij brachten, samen met de oplossingen die exposanten bieden, maakten een bezoek aan Empack en Automation zeer effectief.

Netwerklounges en start-up platform positief ontvangen

Nieuw dit jaar waren de drie netwerklounges in de nieuwe, centrale entree van de Brabanthallen. Hier draaide het om het aangaan van de dialoog over de actuele thema’s. In de lounges waren netwerkpartners NVC, KIDV, MVO Nederland en PEFC vertegenwoordigd. In het minitheater, dat gekoppeld was aan de netwerklounges, werden presentaties verzorgd door netwerkpartners. De Hoon: “We hebben veel positieve reacties ontvangen op dit nieuwe initiatief. Het gaf de beurs extra uitstraling en zorgde bovendien voor nog meer interactie tussen verpakkingsprofessionals.”. Ook het nieuwe start-up platform op Empack werd goed ontvangen en is een belangrijke aanwinst voor de industrie.

Challenge Arena & Robotics Experience

De hoofdthema’s op Automation waren Big data, Mens vs. Robot, E-fulfilment en Multidisciplinair samenwerken. Mede aan de hand van verschillende conferenties in de Challenge Arena werden deze thema’s nader toegelicht. Met name de sessies over Procesverbetering, Cybersecurity en Trends in automatisch verpakken konden rekenen op veel belangstelling. Verder kon men de belangrijke ontwikkelingen in robotica tevens in de praktijk ervaren. Diverse partijen gaven demonstraties met rijdende robotplatforms, delta robots en cobots. Bezoekers mochten letterlijk aan de knoppen zitten en konden op deze manier zelf ervaren wat een robot ‘ziet’ met sensoren en scanners.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden