Energie beurs groeit licht en trekt 10.992 bezoekers

Energie beurs verloopt goed

In drie dagen tijd ontving de Energie beurs dit jaar 10.992 vakbezoekers, een stijging van bijna 2 procent, ondanks een volgens de organisatie flink aangescherpt beleid in de bezoekersregistratie.

Energie beurs en Ecomobiel

In de Brabanthallen mochten zowel de Energie beurs als het gelijktijdig georganiseerde Ecomobiel zich afgelopen week verheugen op een groeiende belangstelling. Het was de eerste keer dat de Energie beurs en Ecomobiel tegelijkertijd plaats vonden. ‘Dit is niet alleen van toegevoegde waarde richting de vakbezoeker, maar ook een logische stap om de energietransitie naar een hoger plan te tillen’, aldus beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events. ‘Opwekking van duurzame energie, slimme mobiliteit en besparingen in zowel industrie als de gebouwde omgeving kun je niet los van elkaar zien. Om de energietransitie te laten slagen, zullen we op al deze gebieden moeten versnellen en nóg beter met elkaar moeten samenwerken.’

Binnen de Energie beurs waren 2 specifieke platforms ingericht: Energie & Gebouw en Energie & Industrie. Beide platforms kregen een eigen inhoudelijk programma en aparte presentaties op de beursvloer. Op het gebied van duurzame mobiliteit konden bezoekers terecht op de aangrenzende vakbeurs Ecomobiel.

De zeven Thema Theaters op de beursvloer maakten deel uit van het uitgebreide programma van seminars, lezingen, workshops en congressen dat organisator 54events samen met partner F&B had opgesteld.

Om te onderstrepen dat energietransitie mensenwerk is werden dit jaar voor het eerst twee Energie Awards uitgereikt: die voor Energie Professional 2015 en Energie Talent 2015. Wilfred Akerboom van Luminext ging met de titel Energie Professional 2015 naar huis. Energie Talent van 2015 werden Hester van Halen en Jimmy Pieterson, met hun gezamenlijke afstudeerproject aan de Avans Hogeschool uit Den Bosch.

In 2016 vindt de Energie beurs in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch plaats op 4, 5 en 6 oktober 2016. Ecomobiel 2016 vindt plaats op 4 en 5 oktober, eveneens in de Brabanthallen.

Meer informatie over de Energie beurs

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden