ESA-ESTEC Open Dag – een kijkje achter de schermen

ESA-ESTEC open voor het publiek

Wat gebeurt er allemaal achter de poorten van testcentrum ESA-ESTEC? Dat kun je dit najaar met eigen ogen zien. Op de eerste zondag van oktober opent Europa’s grootste ‘place for space’ zijn deuren voor het publiek. En alle ruimte-enthousiastelingen zijn welkom.

Gek op ruimtevaart? Blokkeer dan zondag 4 oktober maar vast in je agenda. Op die dag opent ESA-ESTEC namelijk haar deuren van het testcentrum voor haar jaarlijkse open dag. De open dag is dé kans om rond te spieken in ESA-ESTEC’s testcentrum, echte ruimtevoertuigen van dichtbij te bekijken én om astronauten te ontmoeten.

De open dag bij ESA-ESTEC is onderdeel van het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap én de World Space Week. Dit is uw kans om echte astronauten te ontmoeten en een uitgebreide toer te maken over het ESA-ESTEC terrein. Ook kunt u een echte satelliet zien welke onderdeel is van de BepiColombo missie naar Mercurius en begin 2017 zal worden gelanceerd.

De open dag, die voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd, richt zich op de langetermijntoekomst van de ruimtevaart. Extra aandacht is er voor nieuwe, innovatieve technieken die verre bestemmingen dichterbij moeten brengen. ESA-ESTEC’s bezoekerscentrum Space Expo zal ook participeren in de Open Dag. NL Space heeft een speciale presentatie over de Nederlandse expertise op het gebied van ruimtevaarttechniek en -toepassingen.

Noordwijk, ESTEC’s thuishaven, heeft oktober daarnaast uitgeroepen tot ruimtevaartmaand. De hele maand lang worden er talloze ruimtevaartevenementen in de badplaats georganiseerd.

Belangrijke veiligheidsmededeling van ESA-ESTEC

Vanwege de huidige veiligheidssituatie dient u rekening te houden met steekproefsgewijze controles van identiteitsbewijzen bij de ingang van ESTEC, U wordt dan ook geadviseerd om uw identiteitsbewijs bij u te hebben. Daarnaast kan u verzocht worden om uw tassen te openen voor inspectie door onze veiligheidsfunctionarissen. Wij verzoeken u dan ook dringend om geen onnodige of grote stukken bagage mee te nemen. ESTEC behoudt zich het recht voor om toegang tot de site voor een persoon of voorwerp te weigeren. ESTEC aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel en/of diefstal, verlies, vermissing en schade aan bezittingen van bezoekers ontstaan tijdens en/of ten gevolge van het bezoek aan ESTEC. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan. Gezinnen en groepen: graag individueel registreren; aub één inschrijving per persoon.
Wilt u aub uw ticket printen en meennemen naar de Open Dag? Als u uw ticket op uw smartphone kunt tonen aan de toegangscontroleur is een geprinte ticket niet nodig.

Ga naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden