Europa’s grootste cybersecurity expositie

Op 9 en 10 mei wordt in de Beurs van Berlage (Amsterdam) de ‘Haxpo’ georganiseerd, een gratis toegankelijke expositie voor iedereen die geïnteresseerd is in (cyber)security, privacy en technologie.

De Haxpo is een onderdeel van de ‘Hack In The Box’ (HITB) conferentie die nu zijn tienjarig jubileum viert en gelijktijdig gehouden wordt  in een hotel naast Amsterdam CS. De HITB-conferenties worden gehouden in Azië én in Amsterdam, zijn niet commercieel, en hebben als doel de verspreiding van kennis over informatiebeveiliging. De conferenties zijn speciaal bedoeld voor specialisten, de Haxpo juist voor iedereen.

Tijdens de Haxpo zijn er diverse lezingen en workshops, en in een aantal ‘villages’ kunnen bezoekers zich informeren over bepaalde technologieën en eventueel zelf aan de slag. De ‘villages’ gaan in op allerlei onderwerpen: zo zijn er het ‘RFID Village’, ‘CAR Hacking Village’, ‘Wireless Village’, ‘Blockchain Village’, ‘Medical Hacking Village’, ‘Bio Hacking Village’, ‘SCADA Village’(door Applied Risk), ‘IOT Village’, ‘Quantum Village’ en het ‘AI Village’. Wie wil kan ook meedoen met de wedstrijd om een zelfrijdende auto (schaalmodel 1:6) te programmeren, of proberen om draadloze netwerken te decoderen. Daarnaast staan er nog het ‘Retro Village’, ‘Lockpicking Village’ en ‘Jewelry Village’, de laatste meer gericht op de knutselende techneut. Wie wat leuke gadgets op de kop wil tikken kan dat hier ook, en ze in het ‘Soldering Village’ zelf in elkaar zetten (onder begeleiding).

Naast de villages presenteren zich diverse Nederlandse ‘hacker spaces’.  Deze zijn in een aantal steden te vinden. Het begrip ‘hacken’ moet gewoon gelezen worden als: bezig zijn met techniek en wetenschap, samen met andere geïnteresseerden.  De Haxpo richt zich ook speciaal op vrouwen met programmaonderdelen zoals de ‘BlackHoodie’ reverse engineering track, en een enkel-voor-vrouwen ‘Capture the Flag’ competitie waarin teams moeten proberen de zwaktes in een systeem te vinden. Dit is tevens een regionale voorronde voor de finale in Tokyo. Kinderen zijn nadrukkelijk ook welkom op de Haxpo.

Meer details zijn te vinden op www.haxpo.nl, let op dat aanmelding noodzakelijk is.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden