European Robotics Week in Amsterdam

European Robotics Week over kansen en innovaties van robots

Amsterdam is tussen 19 tot 22 november hét health-tech centrum van Europa met de European Robotics Week. Europa’s grootste robotevenement, met verschillende events verdeeld over heel Europa, zal dit jaar vestigen op het Marineterrein in Amsterdam.

Met het European Robotics Week (ERW) behoudt Nederland haar voorloper positie op het gebied van robot-ontwikkeling. Dit zal dit jaar geheel in teken staan van kansen en innovaties van robots in de ouderenzorg. EuRobotics, initiatiefnemer van ERW, heeft als doel om robotontwikkeling dichter bij het de mens te brengen. Tijdens de zesde editie van ERW wordt met samen 350.000 mensen over heel Europa de ouderenzorg van de toekomst gecreëerd: Robots at your Service.

Co-creëer de ouderenzorg van de toekomst

De missie van ERW 2016 is om samen robots en bots te ontwikkelen die het onafhankelijk leven van onze ouderen verlengen en verbeteren. Met nieuwe ontwikkelingen en service robots kunnen ouderen in de toekomst langer zelfstandig wonen en wordt ouderenzorg vanuit huis verbeterd. Naast het betrekken van ouderen bij technologie, stimuleert ERW 2016 tegelijkertijd de deelname van vrouwen in technologie en pleit de organisatie voor vernieuwd onderwijs voor kinderen. Door ouderen maar ook jongeren bij de ontwikkeling van robots te betrekken wordt gezocht naar oplossingen voor het ‘ontzorgen van de ouderenzorg’ én wordt de toekomst van robots bepaald. Verdwijnen er door service robots duizenden banen in de ouderenzorg? Willen oudere mensen liever door een jong persoon gewassen worden of door robots? Zijn robots in de ouderenzorgen een gevaar of een uitkomst? Op dit soort thema’s wordt tijdens ERW 2016 ingegaan.

Programma European Robotics Week

ERW 2016 vindt in 32 steden in Europa tegelijkertijd plaats, met als hoofdlocatie Amsterdam. Het event in Amsterdam wordt geopend door de commissionair van de Europese Unie waarna een aantal tracks volgen. Tijdens een 48 uur durende hackathon, gaan multidisciplinaire talenten samen op zoek gaan naar apps en simpele IT-oplossingen om het ouderen langer zelfstandig te laten zijn. Diverse panel sessies met experts vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de academische wereld bediscussiëren de visie van robots in de ouderenzorg en gaan in op de ethische kwesties omtrent robots. Jong en oud kan mee doen aan workshops waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwste technologieën zoals 3D print robots en Virtual Reality. Daarnaast kan de waarde die sociale en service robots kunnen toevoegen, in levende lijven worden ondervonden in de robot showroom.

Nieuwsgierig naar trends van nieuwe technologieën, kansen en mogelijkheden van robots? European Robotics Week 2016 stelt je voor aan inspirerende doeners en visionairs, die je meenemen in hun denkbeelden voor de toekomst. Met live broadcasts in de satellietsteden word je op de hoogte gehouden van de (robot) highlights van ERW 2016.

Meer informatie over de European Robotics Week in Amsterdam

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden