Europese industrie moet kunstmatige intelligentie omarmen

De eMEC in München wist dit jaar 80.000 bezoekers te trekken en trakteerde deze mensen op interactie met 3100 standhouders uit 50 landen. Met een focus op kunstmatige intelligentie (ai) en medische elektronica kwam het gros van de stands uit Duitsland, China, Taiwan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Belangrijke conclusie tijdens de beurs was dat de Europese industrie (nog) meer moet gaan inzetten op ai.

Een aanmerkelijk publiciteitsonderdeel op de beurs was een rondetafelgesprek tussen ceo’s van verschillende elektronicabedrijven. Het onderwerp was: het belang van kunstmatige intelligentie voor elektronica. Met vertegenwoordigers van Alibaba, STMicroelectronics, Elektrobit, Infineon, Mentor Graphics en NXP was dit een tafel met niet de minsten. Een belangrijk inzicht voor de Europese industrie is dat dit gedeelte van de wereld meer in moet gaan zetten op kunstmatige intelligentie.

Dat Europa meer ruimte moet maken om de aansluiting bij de ai-industrie niet te missen, is iets dat ook in Nederland steeds duidelijker wordt. Dit blijkt ook uit het onlangs in Nederland door onder andere VNO-NCW en TNO opgerichte publiek-private samenwerkingsverband AINED. Het doel van AINED is om de concurrentiepositie van Nederland te verbeteren met betrekking tot ai, niet in de laatste plaats om het welvaartsniveau veilig te stellen.

NXP-ceo Kurt Sievers vond op de beurs onder andere dat kunstmatige intelligentie in eerste instantie een functionele communicatie-infrastructuur moet krijgen in Europa, daarna zullen consumenten ai omarmen als ze er voldoende vertrouwen in kunnen hebben.

Daarnaast was het steeds meer samenkomen van medische oplossingen en elektronica een belangrijk punt op de beurs. Daarbij was de vraag of de verbonden mens, als in connected, gezonder is met dank aan elektronica en meer data. Het hoofd van het departement Medical Electronics van de Technische Universiteit van München denkt van wel, maar dat zal niemand verbazen.

De 80.000 bezoekers van de beurs kwamen uit acht landen, waarbij het gros van de beursgangers uit Duitsland afkomstig was, gevolgd door Italië. De volgende eMEC-beurs staat gepland voor over 2 jaar in november 2020.

Bron: Computable

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden