Europort 2015 vol leiderschap en technologie

Europort 2015 start 3 november

Nog één week, dan komt de internationale maritieme wereld naar Rotterdam voor de 37e editie van Europort 2015. De vakbeurs Europort 2015, van 3 t/m 6 november in Ahoy Rotterdam, is dit jaar gericht op succesvol leiderschap in elke sector van de industrie.

Europort 2015, als toonaangevende beurs voor maritieme technologie, is al decennia lang hét platform voor de nieuwste innovaties die de toekomst van de sector wereldwijd bepalen. Europort 2015 gaat een stapje verder door te erkennen dat technologie en innovatie weliswaar noodzakelijk zijn voor een slimmere en efficiëntere maritieme industrie, maar dat effectief leiderschap essentieel is voor het succes hiervan. Er staat een indrukwekkend Europort 2015 beurs- en congresprogramma gepland om dit onderwerp verder uit te diepen.

Officiële opening Europort 2015

De inhoud van het programma wordt in stijl toegelicht door Bouwe Bekking, kapitein van het Team Brunel bij de Volvo Ocean Race 2015. Bekking neemt deel aan de officiële openingsceremonie en deelt daar zijn ervaringen als leider van het Team Brunel. Naast Bekking zullen vier captains of industry hun ervaringen uit de doeken doen en hun meningen en visie omtrent leiderschap in de maritieme industrie delen.

Het bruisende programma van Europort 2015 combineert gevestigde elementen als de CEDA Dredging Days, de belangrijkste internationale baggerconferentie, Mare Forum Finance en het Maritime Awards Gala, dat voor de tiende keer wordt gehouden, met nieuwe en veelbelovende onderdelen waaronder het Energy Efficient Ships 2015 congres, de Europort Masterclasses en de Europort Cruise Party.

Leiderschap

‘Effectief leiderschap en samenwerking zijn fundamentele elementen voor toekomstig succes in de maritieme industrie’, zegt beursmanager Raymond Siliakus. ‘Tijdens Europort 2015 worden zes masterclasses gegeven. Elke masterclass heeft betrekking op de uitdagingen in leiderschap voor de industrie, variërend van design, technologie, efficiency en human capital. We zijn bijzonder enthousiast over dit nieuwe onderdeel, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze masterclasses een goede manier zijn voor maritieme bedrijven om elkaar te ontmoeten en te inspireren, te leren van andere industrieën, om kennis te delen en te netwerken.’

Ook nieuw is de Europort Cruise Party. Na het sluiten van de tweede beursdag op 4 november gaan de zaken verder op de SS Rotterdam. Dit legendarische schip, dat ooit het vlaggenschip was van de Holland-Amerika-lijn, heeft alle wereldzeeën bevaren. Het is nu volledig gerenoveerd en voorgoed terug op de plek waar zij gebouwd werd, Rotterdam. Daar biedt het schip nu de juiste ambiance voor de eerste Europort Cruise Party om zakenrelaties en vrienden uit de sector te ontmoeten.

‘Wij hopen dat deze Cruise Party het hoogtepunt wordt van de Europort 2015 met een dynamische week met congressen, seminars, ontmoetingssessies, netwerkkansen en natuurlijk de belangrijkste maritieme technologiebeurs’, zegt Siliakus. ‘Er is geen geschiktere locatie voor deze gelegenheid en wij verheugen ons op een fantastische avond. Er is veel belangstelling, maar er zijn nog wat plaatsen beschikbaar.’

Europort 2015 vindt van 3 t/m 6 november plaats in Ahoy Rotterdam en er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht. De bezoekers van Europort 2015 zijn vooral toonaangevende pioniers op het gebied van technologie, beslissers en professionele vertegenwoordigers van rederijen, werven en scheepseigenaren uit meer dan 84 landen.

Ga voor meer informatie naar de website van Europort 2015

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden