Evoluon Eindhoven viert de toekomst: techniek en innovatie

Evoluon Eindhoven viert een feestje

Niet alleen Philips viert zijn 125-jarig bestaan, maar ook het Evoluon Eindhoven heeft een feestje te vieren met zijn vijftigste verjaardag. In het weekend van 14 en 15 mei zijn er in de hele stad activiteiten georganiseerd onder de naam ‘Eindhoven viert de toekomst’. Ook het Evoluon Eindhoven doet een duit in het zakje met een Uitvindersplaza en een wetenschapsshows op zondag 15 mei.

“Er worden verschillende dingen gedaan om Philips in het zonnetje te zetten”, zegt Anton Ganzeboom, Evoluon. “Het Eindhovense bedrijf schonk vijftig jaar geleden het Evoluon aan de stad. Zelf bestaan zij al 125 jaar. Dat willen we graag vieren.”

Allereerst zijn er de killerdemonstraties, zoals Philips ze noemt, met producten die het Eindhovense bedrijf op de markt heeft. Een van die ‘experimenten’ is het optillen van een bowlingbal met een stofzuiger om te laten zien hoe krachtig zo’n motor is. Maar er zijn ook proeven met licht- en healthproducten.

De uitvinders van de toekomst in Evoluon Eindhoven

Op het Uitvindersplaza krijgen kinderen en jongeren van 12 t/m 18 jaar allerlei vragen en proefjes om uit te zoeken hoe innovatief zij zijn. Dit doen zij samen met Philips experts en de Ontdekfabriek. Ganzeboom: “Techniek is leuk en dat willen we ze laten zien door dingen te doen en bedenken.”

Voor de bezoekers van het Uitvindersplaza zijn er die dag ook vier wetenschapsshows. Dennis Storm en Valerio Zeno, van het BNN-programma Proefkonijnen, presenteren het. “Het is een interactieve spelshow. Het publiek doet mee door vragen te beantwoorden met lampjes. Een soort petje op, petje af, maar dan met een lampje. Tijdens die show zetten de BNN-proefkonijnen Philips in het zonnetje op hun eigen manier.” Tijdens de show testen de presentatoren ook de nieuwe gezondheidsuitvindingen van Philips.

Het eten van de toekomst

Ook Philipschef Martin Senders is aanwezig in het Evoluon Eindhoven. Het foodplaza staat in het teken van ‘het eten van de toekomst’. Senders maakt verschillende snacks klaar met bijvoorbeeld de airfryer en andere innovaties rondom eten en koken. De Verspillingsfabriek laat bezoekers zien hoe ze voedselverspilling tegen kunnen gaan, zoals wat je kunt doen met oud brood.

Bedrijven van de toekomst

“Verschillende partners die een link hebben met de historie van Philips organiseren het evenement. Dan moet je denken aan ASML, VDL en Diagnostiek voor u. Zij staan in het Evoluon en geven demonstraties van uitvindingen.” Het Solar Team Eindhoven van de TU/e laat de energie positieve gezinsauto, de Stella Lux, zien.

Het hele programma in het Evoluon Eindhoven is op zondag 15 mei van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis. Ook de shows van Dennis en Valerio zijn kosteloos, maar moet je wel aanmelden. Meer informatie over de dag en aanmelden voor de shows kan hier.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden