Demodagen FANUC tonen nieuwe ervaring in metaalbewerking

Demodagen FANUC

Een slimme aanpak met de juiste machines, optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan uitzonderlijke prestaties in productiviteit en kostenefficiëntie opleveren. Deze nieuwe ervaring in metaalbewerking is het centrale thema op de demodagen FANUC op 18 en 19 november.

Demodagen FANUC voor iedereen

Om competitief te blijven zetten industriële bedrijven en hun toeleveranciers volop in op productiviteit en kostenefficiëntie. Om hogere spaanvolumes te bereiken hoeven metaalbewerkingsbedrijven niet altijd op zoek te gaan naar grotere, duurdere en zwaardere machines. De meest doeltreffende oplossingen komen vaak van de manier waarop machines gebruikt worden. Een slimme aanpak met optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan daarbij een hogere productiviteitswinst opleveren, met een relatief beperkte investeringskost.

Robodrill op de Demodagen FANUC

De compacte, flexibele Robodrill bewerkingscentra van FANUC scoren bijzonder goed in dit verhaal. Ze zijn voldoende krachtig en dynamisch om efficiënte verspaningscycli toe te passen zodat hoge volumes gerealiseerd worden. Bovendien kan de Robodrill gemakkelijk uitgerust worden met een FANUC robot voor het automatisch beladen en ontladen van werkstukken of gereedschappen. In een dergelijk opstelling kan een robot ook meerdere machines bedienen.

De mogelijkheden van flexibele automatisering worden getoond met een FANUC robot, uitgerust met een 3D Area Sensor. Dit geïntegreerd systeem is in staat tot toepassingen als random bin picking wat extra mogelijkheden biedt voor het automatisch beladen en ontladen van werktuigmachines.
Op de Robocut machines wordt het draadvonken getoond, een gekende techniek die bij het snijden van diverse metalen een zeer hoge precisie en afwerkingsgraad oplevert. Naast zijn eigen specifieke toepassingen kan het draadvonken in een aantal gevallen ook een performant alternatief voor frezen zijn.

Slimme aanpak in actie

Op de Demodagen FANUC op 18 en 19 november kan het publiek ervaren wat deze slimme aanpak in metaalbewerking concreet betekent. In het democenter van FANUC Benelux in Mechelen zullen 5 Robodrill bewerkingscentra en 2 Robocut draadvonkmachines in actie te zien zijn. Het publiek kan er ervaren hoe een slimme aanpak met de juiste machine, tools en optimale verspaningscycli tot hogere volumes leidt. Naast de demonstraties op FANUC machines kan u ook deelnemen aan workshops van partners als Renishaw, Schunk, Seco Tools en Moor Filtertechniek, die allen een bijdrage leveren tot een maximale productiviteit.

Praktische info en mogelijkheid tot inschrijven van de Demodagen FANUC

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden