Nominaties FME International Business Award 2017 bekend

FME International Business Award 2017

Uit de inzendingen voor de FME International Business Award 2017 heeft de jury drie technologische ondernemingen geselecteerd. Deze genomineerden zijn: Europe Racking NV, Game On B.V. en Koninklijke Otolift Trapliften. Het thema is dit jaar ‘Succesvol ondernemen in Duitsland’. De genomineerden hebben alle drie aangetoond dat zij in 2016 succesvol zijn geweest ons buurland.

liggend_IO Awarde.jpgOp maandag 24 april wordt in een FME-Holland Paviljoen op de Hannover Messe bekendgemaakt wie dit jaar de felbegeerde award daadwerkelijk in de wacht sleept. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink reikt samen met de vorige winaar Ulbe Bijlstra van Stertil de prijs uit aan de winnaar. Met de International Business Award wil FME het exportbelang van de Nederlandse technologische industrie onderstrepen en bedrijven inspireren tot internationaal succes.

Succesvol ondernemen in Duitsland

Dit jaar is het thema van de International Business Award ‘Succesvol ondernemen in Duitsland’. Voor het merendeel van de bedrijven in de technologische industrie is Duitsland de belangrijkste exportbestemming. In 2016 was 34% van de Nederlandse export naar Duitsland gerelateerd aan de technologische industrie. De jury heeft uit de groep inzendingen drie bedrijven geselecteerd die hebben aangetoond dat zij innovatief zijn en er in geslaagd zijn om op de Duitse markt een plek te veroveren. FME- en juryvoorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Ik ben trots op wat deze drie genomineerde FME-leden hebben gerealiseerd in Duitsland. Zij zijn een mooi voorbeeld van bedrijven die succesvol en innovatief weten in te spelen op nieuwe markt- en technologische ontwikkelingen. Ook vind ik de diversiteit in bedrijfsomvang van de genomineerden geweldig: een technostarter, een MKI-bedrijf (Middelgrote en kleine industrie) en een grootbedrijf. Dit is typerend voor de breedte van de verdienkracht van onze technologische industrie.”

  1. Europe Racking NV uit Culemborg ontwerpt en produceert traditionele magazijninrichtingssystemen voor de automotive sector. Dit FME-lid heeft een compleet nieuwe product/marktcombinatie weten aan te boren. Zij hebben een nieuw totaalconcept voor de fietsopslag ontwikkeld. De fietssector in met name Duitsland is zeer geïnteresseerd in deze maatwerkoplossingen. Hierdoor heeft dit bedrijf in Duitsland een goede reputatie opgebouwd en is de export naar dit land groeiend.
  2. Game On B.V. is een FME Technostarter, gevestigd in Maastricht. Zij zijn het enige bedrijf ter wereld dat een volledig integraal systeem aanbiedt op het gebied van video-analyse en videofeedback voor de internationale topsportmarkt. De videokwaliteit is van het allerhoogste niveau en met een state-of-the-art video player. Vorig jaar heeft dit jonge bedrijf haar eerste grote klant in Duitsland binnengehaald. Borussia Dortmund heeft er voor gekozen om hun gehele trainingsaccommodatie te voorzien van het camera- en videosysteem van Game On.
  3. Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht is al bijna 50 jaar fabrikant van trapliften. Dankzij de bezielende leiding van de broers Otto en Alex Ooms, groeide het familiebedrijf uit tot overtuigend marktleider in Nederland en is Duitsland hun belangrijkste exportbestemming. 2016 was een bijzonder jaar voor Otolift Trpliften. Niet alleen kregen zij eind 2016 het predicaat ‘Koninklijk’, ook hebben zij op de Rehacare beurs In Duitsland een nieuwe revolutionaire modulaire traplift geïntroduceerd, die met veel belangstelling is ontvangen.

FME International Business Award

Het is dit jaar de zesde keer dat FME de International Business Award uitreikt aan een ondernemer uit de technologische industrie, die internationaal succesvol zakendoet of sinds kort internationaal succes heeft. In 2011 werd de eerste prijs uitgereikt aan Bronswerk, in 2012 volgde AWL Techniek, in 2013 A.P. van den Berg. Machinefabriek Bossenkool won de prijs in 2014 en tenslotte ging Stertil in 2015 met de prijs naar huis.

Hannover Messe

De Hannover Messe is de grootste en belangrijkste internationale beurs voor de technologische industrie. De beurs vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 28 april. Elk jaar komen zo’n 200.000 bezoekers naar deze beurs. FME organiseert deze editie drie collectieve Holland paviljoens in drie verschillende hallen. Het Holland High Tech House, het Holland Energy E-Mobility House en dit jaar voor het eerst het Holland IT & Smart Industry House.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden