FME organiseert congres in de VS

Congres Feeding the City, Healthier Foods

Op 3 juni organiseert FME in Chicago het congres ‘Feeding the City, Healthier Foods’. Het congres maakt deel uit van de Agri & Food missie naar Canada (26 – 29 mei) en de Verenigde Staten (30 mei – 3 juni).

De missie naar het Canadese Toronto, onder leiding van minister Lilianne Ploumen van buitenlandse handel, en de daarop aansluitende missie naar de Amerikaanse steden Grand Rapids en Chicago worden georganiseerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Mogelijk wordt aan het Amerikaanse programma Boston toegevoegd.  De missies vallen samen met het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan Canada en hun bezoek aan de VS.

Canada

In Canada woont meer dan 80% van de bevolking in steden. Gezien de ruim 250.000 immigranten die Canada jaarlijks verwelkomt, staat een metropool als Toronto voor uitdagingen die vragen om duurzame en slimme oplossingen. Als gevolg van de door FME gevoerde lobby vinden momenteel gesprekken plaats tussen de Canadese en Nederlandse overheid over hoe de Nederlandse technologische sector op het gebied van duurzame en gezonde voedselvoorziening langdurig een bijdrage kan leveren aan de Canadese uitdagingen op het gebied van verstedelijking.

Verenigde Staten

De VS staan voor soortgelijke uitdagingen. Door de omvang van het land worden landbouwproducten traditioneel over grote afstanden getransporteerd. Zo is het heel gewoon om in New York een krop sla te vinden die in Californië is geproduceerd. In dat kader organiseert FME op 3 juni, als onderdeel van deze missie, in Chicago een congres met het thema ‘Feeding the city, Healthier Foods’.

Voor wie?

De missie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw, Logistiek en Hightech.

Aanmelden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden