Geen doorstart voor vakbeurs Elektrotechniek

Vakbeurs Elektrotechniek is er niet meer

De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs.

In 2015 vond de vakbeurs Elektrotechniek voor het laatst plaats. Toen bleek dat het concept van de beurs aan vernieuwing toe was, omdat zich minder marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw concept, dat sinds eind 2017 in de markt is gezet. Jaarbeurs heeft hierbij te kennen gegeven enkel events te willen organiseren met impact en dat zonder voldoende weerklank in de markt, de beurs geen doorgang kan vinden.

Geen doorstart Elektrotechniek

Inmiddels is duidelijk dat, ondanks positieve reacties aangaande het concept, onvoldoende fabrikanten zich hebben vastgelegd voor deelname aan de vakbeurs Elektrotechniek 2018 om de beurs het volume en de impact te geven die Jaarbeurs beoogt. Om deze reden is besloten de beurs nu niet door te starten.

Dit betekent niet dat Jaarbeurs hiermee ook de elektrotechnische branche loslaat. Met brancheorganisatie Fedet en marktpartijen wordt onderzocht op welke manier Jaarbeurs de elektrotechnische branche op andere manier kan bedienen.

Jaarbeurs ziet mogelijkheden voor tailormade elektrotechnische concepten op de BouwBeurs, VSK, BIM-praktijkdagen, Smart homes & Intelligent Business, TechniShow en ESEF. Als redactie zouden wij daar World of Technology and Science (WoTS) aan willen toevoegen, maar deze wordt georganiseerd door FHI en Feda. Daarnaast behoort een latere doorstart tot de mogelijkheden.

Elektotechniek stond gepland in november 2018.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden