Nederlandse toeleveranciers presenteren zich op de Hannover Messe 2017

Hannover Messe 2017 met Nederlandse samenwerkingsprojecten van start-ups en hightech bedrijven

Op de Hannover Messe 2017 laten Nederlandse toeleveranciers zien dat ze innovatieve, technisch hoogstaande en pragmatische oplossingen te bieden hebben. De deelnemende bedrijven tonen onder andere succesvolle show cases van innovatieve samenwerkingsprojecten van start-ups en hightech bedrijven. Daarnaast zal er gedurende de week een interessant lezingenprogramma gehouden worden op het centrale paviljoen.

Brainport Net als voorgaande jaren komt er een Dutch Industrial Supply Paviljoen in hal 4 van de Hannover Messe 2017. De organisatie is in handen van Brainport Industries, Holland Innovative, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en NEVAT in samenwerking met Hannover Consultancy en de ministeries van Economische- en Buitenlandse zaken. Op het paviljoen staan start-ups, gespecialiseerde toeleveranciers, system suppliers en hard- en softwareleveranciers. Zij laten interessante innovaties zien, vaak in samenwerking met (Duitse) partners.

Het centrale thema van de Hannover Messe 2017 is Industrie 4.0 met als motto “Integrated Industry – Creating Value”, waarmee deze beurs de hotspot belooft te worden van de laatste technologische trends en ontwikkelingen. Deze editie is Polen partnerland.

Internationale profilering

Met een gerichte mediacampagne en een interessant lezingenprogramma willen de samenwerkende organisaties meer internationale bezoekers trekken om de Nederlandse maakindustrie nog beter op de kaart zetten. Het lezingenprogramma wordt afgestemd op het thema van de Hannover Messe met aandacht voor de digitale transformatie in Nederland met voorbeelden uit de praktijk. Er zal dit jaar zwaarder ingezet worden op een interessant lezingenprogramma en het genereren van persaandacht, omdat dat vorig jaar zeer bleek aan te slaan. Daarnaast worden diverse (internationale) delegaties ontvangen om met elkaar te netwerken.

Voorbereiding

Vanwege de omvang van de beurs, bereiden bezoekers zich goed voor en oriënteren zij zich ruim van te voren om efficiënt en gericht bedrijven te bezoeken. Daarom wordt tijdig gestart met de werving van geïnteresseerde bedrijven zodat zij zich optimaal kunnen profileren; zowel via de kanalen van de Deutsche Messe als via de mediacampagne die het Nederlandse collectief in voorbereiding heeft.

Hannover Messe 2017 is de grootste technologiebeurs van Duitse en internationale bedrijven

De Hannover Messe 2017 is de grootste technologiebeurs ter wereld. De beurs trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. In 2016 bood de Hannover Messe ruimte aan 5200 exposanten uit 75 landen. Het evenement heeft een ongekende internationale uitstraling, niet alleen richting het Duitse bedrijfsleven, maar ook naar de grote (internationale) media, de vakpers, politici en opinieleiders. Ieder jaar kiest de beurs één partnerland dat extra in de spotlights staat. In eerdere jaren waren dat onder meer China, Rusland, Nederland en Amerika. Dit jaar is Polen partnerland. De Hannover Messe 2017 vindt plaats van 24 tot en met 28 april 2017.

Inschrijven voor de het Dutch Industrial Supply Paviljoen kan tot 9 januari 2017 via de website www.dutchindustrialsupply.nl of neem contact op met Ivonne Dentjens van de Koninklijke Metaalunie, e-mail: hannovermesse@metaalunie.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden