Het huidige ecosysteem biedt geen garantie voor innovatie op lange termijn

Ecosysteem en langetermijninnovatie

“Nederlandse hightechbedrijven kijken te weinig naar langetermijninnovatie. Ja, Nederlandse hightech doet het goed, ook internationaal. Ja, we hebben een aantal prachtige OEM’s binnen de grenzen. Er is momenteel weinig te klagen. En toch missen we de boot als we onze scoop niet verder richten dan de presentatie van de volgende jaarcijfers.”

Missie: de Nederlandse hightech toekomstbestendig maken

Willem Endhoven is sinds 1 januari 2015 managing director van branchevereniging High Tech NL. Professioneel opgegroeid bij Philips. Werkte vier jaar bij start-up iRex, pionier op het gebied van e-readers. Man met een missie en met respect voor waar de hightech in Nederland vandaan komt. Zijn missie: de Nederlandse hightech toekomstbestendig maken.

“Philips investeerde vroeger een groot deel van zijn winsten in research en development van nieuwe producten. Dát was de bakermat voor bedrijven als ASML en NXP. Een ouder die zorgde voor zijn opvolging. Verleden tijd. De huidige parent is oud en ik zie geen nieuwe die de verantwoordelijkheid op zich neemt. Het huidige ecosysteem biedt geen garantie meer voor innovatie op lange termijn.”

“Eigenlijk zou langetermijninnovatie een nuts-functie moeten zijn. Dat is het helaas niet. Dus vestig ik mijn hoop op de sterke partijen in de branche om hun verantwoordelijkheid te nemen. Wij nemen als High Tech NL ook onze verantwoordelijkheid. We zetten de stip op de horizon en zorgen voor de lijm die deze branche op dit moment ontbeert. Partnerships zijn noodzaak in deze tijd! Teamsport past ook beter bij de hightechindustrie. Pluriformiteit biedt ons de kansen op alle fronten sterker te worden. Laten we kennis maken. Samen projecten opzetten, onszelf gezamenlijk presenteren in het buitenland.”

“Ik sta voor een prachtige uitdaging. Deze branche verdient een stevige vertegenwoordiger. Dat is High Tech NL. We hebben zo veel te bieden: een netwerk dat je verder helpt. Een prachtig trackrecord als het gaat om ondersteuning van technisch talent, bijvoorbeeld met de High Tech Business Labs. Samenwerking met kennisinstellingen. En internationale projecten waarmee de branche concreet kansen bieden. Voor alle hightechondernemers in Nederland; want het ownership van High Tech NL ligt bij hen.”

Bron: HighTechNL.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden