High Tech Ontdekkingsroute bij acht bedrijven in Twente

High Tech Ontdekkingsroute

Technologie is fun, uitdagend en kansrijk om in te werken, te studeren, te ondernemen en te investeren. Om dat aan kinderen, jongeren en hun ouders te laten zien organiseren acht grote Almelose high tech bedrijven op zaterdag 6 juni samen de High Tech Ontdekkingsroute Twente. Dit allemaal in het kader van de Dutch Technologie Week die nog tot en met aanstaande zaterdag duurt.

high techTussen 11.00 en 17.00 uur kunnen de deelnemers op het Indiëterrein in Almelo onder andere zelf een robot knutselen met Zabuki, geeft MAD een echte science show en neemt wetenschapsjournalist Diederik Jekel de deelnemers mee in de wereld van natuurkunde en high tech.

Busroutes

Vanaf het Indiëterrein kunnen deelnemers (zowel kinderen als ouders) in een hop on – hop off bus stappen om een kijkje te nemen bij de acht High Tech bedrijven. Het is natuurlijk ook mogelijk om op eigen gelegenheid bij de bedrijven langs te gaan.

Route 1: Sensata, Boessenkool, PANalytical en Benchmark
Route 2: VDL, Cirex, PBF Group en Urenco/ETNL

Sensata Technologies

Bekijk de robotchallenge en maak je eigen sensor sleutelhanger. Dat, en nog veel meer kun je zien en doen bij Sensata.

PANalytical

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Kan ik het verschil zien tussen Pepsi en Coca Cola? Waarom smelt een M&M niet in je hand maar alleen in je mond? Allerlei vragen waar jij een antwoord op krijgt bij PANalytical.

Benchmark

Van idee naar hoogwaardig technologisch product. Hoe dat werkt zie je bij Benchmark.

Boessenkool Machinefabriek

Een futuristische borstelrobot maken en beloond worden met een lekkere traktatie: dat kan bij machinefabriek Boessenkool.

Cirex

Cirex is een gieterij voor onderdelen in staal en laat 6 juni zien hoe ze vloeibaar staal met een temperatuur van 1600°C uitgieten in de keramische vormen. Uiteraard mag je zelf ook een herinneringspenning maken.

VDL ETG

Bij VDL kun je op 6 juni monteren in een cleanroom, je piloot wanen in een vliegtuigsimulator en nog veel meer.

PBF Group

PBF staat voor technologische innovaties. Monteer bij dit bedrijf je eigen ‘messenger’ waarin je een bericht kunt verwerken.

Urenco/ETNL

Verrijk je wereld en doe een tour over het terrein. Ben je 13 jaar of ouder? Dan mag je zelfs onze verrijkingsfabriek bekijken. Urenco is een bijzonder bedrijf en dat willen we graag zo houden. Je moet je daarom kunnen legitimeren en het is niet toegestaan foto’s te maken. Camera’s en mobiele telefoons met camera kunnen bij de entree in een kluisje worden bewaard.

Bij de bedrijven zelf is van alles te doen op het gebied van High Tech. Van een rondleiding (ook bij Urenco) tot allerlei gave activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden