IIoT Cyber Security: aandachtspunten en risico’s

Lezing over IIoT Cyber Security

Meer en meer activiteiten in de machinebouw industrie vinden plaats in de cloud. Dylan Eikelenboom van IXON brengt tijdens zijn lezing IIoT Cyber Security de aandachtspunten en risico’s van de cloud in kaart. Hoe kunnen security vraagstukken zoals bescherming tegen de nieuwste kwetsbaarheden in de praktijk toegepast worden?

IXON plaatst als een van de exposanten op het Machinebouw event ook dikwijls berichten op de event-website met aanknopingspunten voor de machinebouwer. Daar lezen we dat met ‘Cloud Logging’ machinegebruikers direct de prestaties van de machines kunnen monitoren. Daarmee krijgt men op ieder moment, vanaf waar je wilt, op afstand inzicht in de machines vanuit het IXplatform op smartphone of PC. Cloud Logging ondersteunt Siemens STEP7, Modbus, Ethernet/IP en vanaf nu ook OPC-UA. Het aantal PLCs dat OPC-UA ondersteunt neemt namelijk iedere dag toe. En daarmee geeft IXON aan dat OPC-UA als standaard voor communicatie tussen machines erg relevant is geworden.

Maar tegelijkertijd herkent u misschien de dagelijkse praktijk: de ethernet-netwerken binnen de machinebouw blijven groeien. Steeds meer installaties, groepen en gebruikers worden gekoppeld aan hetzelfde netwerk. Bart Pape van Helmholz Benelux geeft op 7 december een presentatie met als vraagstelling: Wat is voor u de optimale PROFINET infrastructuur? PROFINET maakt ook gebruik van ethernet, waardoor het erg krachtig is. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze kracht behouden blijft? Hoe behoudt u de controle over uw PROFINET installatie? Hoe houdt u uw netwerk flexibel met een hoge beschikbaarheid? En indien nodig, hoe kunt u snel en eenvoudig problemen lossen?

Maakt u gebruik van vision technologieën of overweegt u dit? Dan is het zeker de moeite waard om de presentatie van Harm Hanekamp namens Batenburg Data Vision bij te wonen. Harm vertelt over de bevrijdende mogelijkheden die embedded systemen bieden aan de machinebouw met vision-toepassingen.

Ten slotte kunnen paneelbouwers nog meer leren over de zekering van hun circuit om dit in plaats van het mechanisch te doen, te transformeren naar een elektronische zekering. Namens Elincom Electronics spreekt Kai Heinemann van Block in de presentatie ‘24V-Circuit protection, only just the right way’ over de nieuwe mogelijkheden die dit biedt.

Via deze link kunt u zich als machinebouwer, industrieel eindgebruiker of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden