Minister Asscher opent NRC Live event over impact van robotisering op de samenleving

Impact van robotisering

Op 12 november staat een bijzondere editie van NRC Live gepland over de impact van robotisering, slimme machines en kunstmatige intelligentie. Minister Lodewijk Asscher trapt de dag af met een speech over de sociaaleconomische uitdagingen die robotisering met zich meebrengen, zowel op korte als lange termijn. Asscher pakt hiermee door op de visie die hij vorig jaar deelde tijdens zijn bekende toespraak over robotisering tijdens het SZW jaarcongres.

Niemand minder dan de Amerikaanse MIT hoogleraar Andrew McAfee – een topautoriteit op het gebied van digitale economie – geeft een keynote tijdens dit exclusieve event.

Centrale vragen tijdens het NRC Live event zijn: Hoe ziet een samenleving eruit waarin robots, data en slimme computers een steeds grotere rol spelen? Wat betekent de steeds verdergaande automatisering voor de bedrijfsleven, economie, de maatschappij en arbeidsmarkt? Missie van de dag is om concrete oplossingen te bediscussiëren en relevante vragen over de digitale revolutie te agenderen.

Internationale opinieleider robotisering Andrew McAfee in Amsterdam

Met grote trots presenteert NRC Live als hoofdgast op 12 november MIT hoogleraar en TED spreker Andrew McAfee. McAfee geldt als internationale kennisleider op het thema digitale economie en verwierf vorig jaar grote bekendheid als mede-auteur van de New York Times bestseller The Second Machine Age. Het is de eerste keer dat McAfee Nederland aandoet na het grote succes van zijn laatste boek.

Over het event De ochtend bestaat uit een plenair programma met een openingsspeech van Asscher, een vlammend college van McAfee en een scherpe beschouwing vanuit het Rathenau Instituut. Het tweede deel van de ochtend staat een businessdebat gepland met als thema ‘Software is eating the World’. NRC columnist Bas Heijne sluit het plenaire programma af en stelt ethische vragen over het machinetijdperk aan de orde zoals: wat maakt ons mens? De middag is volledig interactief met keuze uit twaalf inspiratiesessies verdeeld over vier contentstromen: 1. wetenschap 2. nieuwe business 3. startups 4. skills van de toekomst. Download hier het volledige programma.

Meer informatie en ticket over de Impact van robotisering

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden