Indumation 2015 goes Industry 4.0

Uitgebreide gesprekken tussen Invent Media, exposanten en verantwoordelijken binnen Agoria, Made Different en Flanders Make Media zijn alvast uitgemond in een heel ambitieuze mindset voor de beurs Indumation 2015. Niet voor niets is de pay-off van deze industriële automatiseringsbeurs ‘Optimize & Innovate your production, machinery & process with success!’

Bijdrage aan thema

De organisatoren willen hun eigen interpretatie brengen van het Duitse Industrie 4.0 en de Amerikaanse tegenhanger Smart Manufacturing Leadership Coalition, elk met hun eigen nuances en prioriteiten. Kort na Hannover Messe zal Indumation.be 2015 dan ook voor de Belgische beursbezoeker deze toepassingen en technologieën uit het exposantenaanbod gaan selecteren die bijdragen tot Industry 4.0 anno 2015.

Factories of the Future

Onze KMO’s, ruggengraat van de Belgische economie, moeten de vierde industriële revolutie met glans kunnen doorstaan. De sterke competitiviteit vereist dat zij vrij snel evolueren naar Factories of the Future of Smart Factories. Productieprocessen zullen 24 op 24 actief zijn en door middel van chips, sensoren en end-to-end netwerken zullen de verantwoordelijke ingenieurs deze voortdurend kunnen volgen. De gigantische hoeveelheid verzamelde data zal bijgevolg exponentieel stijgen.

Investeren

Elke onderneming zal zich dan ook genoodzaakt zien zwaar te investeren in de juiste soft- en hardware om te evolueren van waardecreatieketting naar waardecreatienetwerk. De langetermijnband tussen leverancier en klant zal in de nabije toekomst steeds minder belangrijk worden. De ingenieurs van bijna alle hightech systemen weten immers dat deze systemen vroeg of laat in staat zullen zijn om met verschillende klanten te communiceren.

Onderzoek

Een Duitse studie van Deloitte omtrent automatisering in KMO’s stelt dat de meeste ondernemers geen idee hebben van wat Industrie 4.0 inhoudt en wat de gevolgen ervan op korte en middellange termijn zullen zijn. Meer dan 75 procent beseft dat de industriële automatisering de KMO-sector voor zware uitdagingen zal plaatsen en geeft meteen ook toe dat hun productie maar in geringe mate geautomatiseerd gebeurt. Zelfs Hannover Messe Industrie kon de boodschap maar gedeeltelijk overbrengen.

Duiden

Indumation.be 2015 haalt dus alle hens en expertise aan dek om haar industriële bezoekers te duiden waar Industry 4.0 voor staat en waar live toepassingen te vinden zijn. Wij willen er immers voor zorgen dat de Belgische industrie tijdig kan meesurfen op de golf van connected, fully automated and smart manufacturing.

Programma

Concreet bouwt Indumation.be haar Industry 4.0 Indumation Village in samenwerking met o.a. Agoria en andere competentie- en innovatiecentra. Daar zullen zowel praktische toepassingen gedemonstreerd worden als korte rondleidingen en infosessies gegeven worden. Bovendien zal de organisatie online en ter plaatse aangeven welke producten, diensten en toepassingen onder de noemer Industry 4.0 vallen (Internet of Things, Big Data, Smart Factories …). Bedrijven uit de Industriële Software en IT-wereld zijn volop bezig hun deelname aan Indumation.be 2015 op een ambitieuze manier voor te bereiden. Inmiddels is reeds 94 % van de totale beursoppervlakte verhuurd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden