Industrial Ethernet, smart, IoT en 4.0

In 2014 hebben Industry 4.0, Smart Industry, Internet of Things en Smart Factory als buzz-words bekendheid gekregen. Zoals te verwachten loopt de technologie en zelfs de praktijk voor op de prachtige beloften voor de toekomst. Sprekers en exposanten van het Industrial Ethernet event (26 maart 2015 in het Evoluon in Eindhoven) hebben in het verleden de mogelijkheden aangegeven en tonen nu de concrete praktijk. De toekomst is er bijvoorbeeld al bij 247TailorSteel, hét voorbeeld van een concrete Smart Industry aanpak. Ook in het parallelle programma zijn er goede voorbeelden.

Voor technici (ICT of technische automatisering) is een bezoek aan dit event enorm nuttig. De presentaties bieden kennisoverdracht voor de nabije toekomst en het netwerken biedt concrete kansen voor het heden. Om u een beeld te geven van de kwaliteit van het volledige programma, wordt een aantal sprekers nader uitgelicht.

Carel van Sorgen van 247TailorSteel zal aangeven, dat het gedachtegoed van Smart Industry veranderingen stimuleert. Het bedrijf kan in een real-time omgeving werken met offertes, opdrachten, kredietwaardigheid, capaciteit en kwaliteit in product en diensten. Dat vergt lef met een grote investering. Het is dan mogelijk om de kostenpost Front&Back office drastisch te verkleinen en de slagvaardigheid van de onderneming wordt significant groter.

Rob Hulsebos van Enode Industrial Networks begint met de stelling ‘Industrial Ethernet, het bestaat niet, maar je kunt het wel kopen’. Het lijkt tegenstrijdig, maar dat is niet zo. De uitleg is simpel: Industrieel Ethernet is een verzamelnaam voor diverse protocollen. Deze zijn ooit ontwikkeld omdat het ‘gewone’ Ethernet niet kan voldoen aan de verscheidenheid aan eisen die industriële toepassingen stellen. In zijn presentatie gaat Rob in op de specifieke eigenschappen van de Industriële Ethernet protocollen.

Bas de Koningh van HARTING laat in zijn presentatie zien, wat Industry 4.0 nu al voor uw productieproces kan betekenen. Sowieso komt de vraag aan de orde wat Industry 4.0, Smart Industry en Smart Factory behelzen. De spreker neemt u mee in een aantal voorbeelden waar HARTING binnen de eigen organisatie mee bezig is.

Francis Vanderghinst van eWon geeft een introductie over ‘the Internet of Industrial Machine’. In 2007 anticipeerde eWon al op de Industry 4.0 revolutie voor OEM’ers en systeem integratoren. Met de huidige presentatie worden oplossingen getoond in combinatie met industriële routers.

Het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid heeft voor Cyber Security contacten met bedrijven in de vitale infra sector, NCSC en IT security. Echter hoe ziet die wereld er nu daadwerkelijk uit en wie hebben contacten met wie? Daarnaast is er de laatste jaren een enorme toename geweest van industriële systemen die te ontsluiten zijn via bijvoorbeeld internet. Hoe gaan bedrijven hiermee om, leiden zij hun personeel op en zijn er voorwaarden voor het gebruik van middelen als laptops? Ton Maas van de politie presenteert resultaten van zijn onderzoek, om antwoorden te geven op deze vragen.

Deze voorbeelden van plenaire en parallelle sprekers bieden inspiratie en nodigen u uit voor een bezoek aan het Industrial Ethernet event.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden