Industrial Technologies conferentie: van Smart Industry tot 3D-geprinte schoenzolen

Industrial Technologies conferentie

Industrial Technologies 2016 werd woensdag in Amsterdam geopend door Prins Constantijn, ambassadeur van StartupDelta2020. Tijdens de opening kreeg hij uit handen van Arno Gramsma van start-up IAM, een 3d-geprinte schoenzool. De gebruikte technologie om de zool te printen vindt zijn oorsprong bij TNO, mede-initiatiefnemer van IAM. Industrial Technologies is de grootste netwerkconferentie in Europa op het gebied van nieuwe productietechnologieën, materialen, nanotechnologie, biotechnologie en digitalisering.

Startups

Tijdens IndTech2016 staan nieuwe industriële technologieën centraal en worden de prioriteiten vastgesteld die cruciaal zijn om innovatie en valorisatie naar een hoger plan te tillen en het Europese bedrijfsleven te versterken. Startups spelen hier een belangrijke rol bij. Prins Constantijn benadrukte dit in zijn openingsspeech met de opmerking dat we moeten streven naar minder regulering en meer ruimte om te experimenteren om zo het oprichten van Startups aantrekkelijker en makkelijker te maken.

TNO-technologie basis voor nieuw bedrijf

Arno Gramsma is directeur van KMWE. Dit bedrijf bouwt samen met TNO binnen een Europees project aan een commerciële 3d-printer voor massaproductie van op maat gemaakte objecten voor de orthopedische, sport- en modemarkt. Deze nieuwe printer is gebaseerd op TNO-technologie. De schoenzool die de prins kreeg, is nu nog uit één materiaal geprint maar kan straks in één printgang uit meerdere materialen worden samengesteld met de specifieke gewenste functionele eigenschappen voor de voeten van de uiteindelijke gebruiker.

Om de mogelijkheden van deze technologie ook daadwerkelijk naar de markt te brengen hebben TNO en KMWE de startup IAM opgericht. IAM, Industrial Additive Manufacturing, gaat de new generation 3d-printers bouwen. Klik hier voor een video over IAM.

Creating a smart Europe

Industrial Technologies 2016 biedt de komende dagen nog een interessante mix van plenaire en interactieve sessies, inspirerende sprekers, cases, studies en grensverleggende innovaties. TNO is medeorganisator. De deelnemers vormen een gemêleerd en internationaal gezelschap van Captains of Industry, startups, EU-parlementariër en wetenschappers uit Europa en daarbuiten. De tijdens de conferentie vastgestelde prioriteiten, als ook de bijbehorende beleidsaanbevelingen, worden tijdens de conferentie aan Eurocommissaris Carlos Moedas overhandigd.

Ga naar de conferentie Industrial Technologies

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden