Industrie 4.0 – toverwoord of nieuwe strategische koers?

Industrie 4.0 lezing op vakbeurs Industrial Processing

Dr Reinhold Festge, President VDMA, neemt u mee naar het industriële landschap van morgen en geeft u een kijkje in de keuken van de Duitse maakindustrie en de adoptie van technologische ontwikkelingen onder de noemer Industrie 4.0.

De term Industrie 4.0 of Smart Industry is uitgegroeid tot een “toverwoord” in de economie. Engineering, elektrotechniek, maakindustrie en de IT-wereld zijn geëlektrificeerd door dit begrip en de daarbij behorende mogelijkheden.

Ook de politiek en verantwoordelijke overheden omarmen Industrie 4.0 en zien de ontwikkelingen als een kans voor de geïndustrialiseerde economieën in het algemeen.

Industrie 4.0 is inmiddels veel meer dan een holle kreet. Het is de kans voor de geïndustrialiseerde landen om hun leidende rol te verdedigen en uit te breiden. Het is het antwoord op de egalitaire massaproductie.

Voor de industrie, van grootbedrijf tot mkb, is Industrie 4.0een grote kans. Met behulp van Industrie 4.0 krijgt de machineleverancier de kans zijn machine niet alleen te verkopen en in gebruik te nemen, maar ook de gehele levenscyclus te bewaken, te onderhouden en te optimaliseren. Voor klanten levert dit aanzienlijke verbeteringen op. Natuurlijk worden in dit verband, eisen, kansen en risico’s op verantwoorde wijze afgewogen.

Aan de hand van aanprekende praktijkvoorbeelden toont Dr. Reinhod Festge op indrukwekkende wijze de actuele ontwikkelingen in de Duitse industrie en vertaalt deze naar kansen voor de Nederlandse bedrijven.

Deze keynote presentatie zal eenmalig op 6 oktober tijdens Industrial Processing om 11:30 uur in de Croese Zaal van Jaarbeurs Utrecht gehouden worden.

Wanneer: Donderdag 6 oktober
Tijd: 11:30 uur
Waar: Croese Zaal, Jaarbeurs Utrecht, vakbeurs Industrial Processing
Spreker: Dr. Reinhold Festge, President VDMA

Ga naar de vakbeurs Industrial Processing 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden