Industry 4.0, de koppeling tussen de sensor en IT

Lezing Industry 4.0 op het Machinebouw Event

De actuele mogelijkheden met Machine-2-Machine communicatie, MES en wat benoemd wordt als Industry 4.0, Internet of Things en Smart Industry bieden kansen aan de machinebouwer. De presentatie van Advantech gaat in op de voordelen van de nieuwe technologieën, maar laat ook vooral zien hoe de link tussen de machine en de production IT gemaakt wordt. Naast de voorbeelden van Advantech haken ook andere sprekers in op de concrete realisatie van de koppeling en de communicatie.

Jim ten Broeke van Advantech Benelux presenteert de status rond Predictive Maintenance, Remote Management en Cloud storage & services. De mogelijkheden die ontstaan leveren additionele services op voor de machinebouwer.

In de presentatie van Edwin Slot van ifm electronic wordt ingehaakt op de applicatie zelf: hoe vindt de communicatie van onder naar boven en weer terug plaats? Er wordt dus uitgelegd wat er met het systeem gebeurt. Data-handling van de machine / sensor naar de cloud. Wat er in de sensoren gebeurt, wil je niet allemaal in het proces hebben, maar door de data goed te verwerken kun je de kwaliteit, procesveiligheid en de continuïteit waarborgen.

Peter van Passen van Harting legt de link tussen Internet of Things (IoT) en sensoren. Hij maakt ook een doorsteek naar Condition Monitoring en Preventive Maintenance. Er komt een aantal praktijkvoorbeelden aan bod van decentralisering.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden