Industry 4.0 in de praktijk en blockchaintechnologie

PPA event 2018: Industry 4.0 in de praktijk en blockchaintechnologie

Effectiviteit en efficiency zijn door de jaren heen de kernwoorden voor de productie- en procesindustrie. Actuele ontwikkelingen rond Industry 4.0, the Industrial Internet of Things, Big Data en daardoor ook Cyber Security vragen om concrete en tegelijkertijd strategische keuzes.

Op het PPA event 2018 gaan er twee keynotesprekers dieper op in:

Industry 4.0 in de praktijk

Johan Stockmann, AkzoNobel

Industrie 4.0 is met veel bravoure en grote beloftes gelanceerd in Duitsland. Inmiddels zijn Industry 4.0 en het Industrial Internet of Things gemeengoed in de communicatie vanuit hardwareleveranciers en consultants. Maar wat betekent het in praktijk? Hoe organiseer je digitalisatie van een bestaand bedrijf?

Johan Stockmann, die sinds februari 2017 bij AkzoNobel als Director Industry 4.0 verantwoordelijk is voor de digitalisatie van de Busines Unit Industrial Chemicals, geeft namens AkzoNobel Specialty Chemicals een kijkje in de moderne keuken van een zeer traditionele industrie, waarbij een aantal concrete projecten uitgelicht worden, met praktische problemen en een soms ontnuchterende realiteit, die uiteindelijk toch tot een concreet resultaat leiden.

Blockchain: nieuwe technologie, (op)nieuw organiseren

Bas Roos, Weconomics

We kennen blockchain vooral van Bitcoin en andere cryptocurrencies maar Blockchain Organiseren gaat veel verder en geeft ook aandacht voor de problemen die we kunnen oplossen bij organisatorische aspecten. Management als uitvinding bestaat vooral uit het gebruiken van resources. De manier waarop we mensen en resources aan taken verbinden om de productiviteit te verhogen, is sinds Taylor en Ford niet echt veranderd maar hier komt met Blockchain als organisatietechnologie verandering in. Management als innovatie is opnieuw uitgevonden en we noemen het: Blockchain Organiseren. Het is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de transactie omgeving in complexiteit toeneemt. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy, een verlichte administratielast en efficiëntere (keten)processen.

Ga naar het PPA event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden