Industry 4.0 biedt zich nu aan op de WoTS 2016

Industry 4.0 op de WotS 2016

Bezoekers aan de World of Technology & Science – WoTS 2016 gaan de mogelijkheden van de beschikbare technologie Industry 4.0 concreet beleven. Het sterke aanbod binnen Process Automation, Factory Automation en Motion & Drives biedt een rijkdom aan inspiratie.

Exposanten hebben ook nog eens het voordeel dat bezoekers aan Industrial Processing door de hallen lopen. De industriële bezoekers kunnen met de beschikbare technologie de kansen van Industry 4.0 benutten. Zeven exposanten werken samen in een tour, om de moderne connectiviteit te demonstreren.

De industriële wereld wordt steeds complexer. Product lifecycles worden korter, terwijl ontwerp- en productieprocessen sneller, flexibeler en veelzijdiger (moeten) worden. Hier een goed antwoord op kunnen geven, vereist slimme concepten op het gebied van productconfiguratie, assemblage en factory automation. De boodschap van de Industry 4.0 demonstratie tour is dan ook: beleef hoe u van cloud naar ERP naar MES naar productielijn gaat.

Voor Industry 4.0 toepassingen is een goede analyse van de data essentieel. Alle belangrijke meetparameters van de aangesloten digitale sensoren moeten verwerkt worden. JUMO maakt een intelligent netwerk van sensoren mogelijk dat flexibel te gebruiken is in nagenoeg iedere industriële toepassing. Op de stand van JUMO is een demonstratie te zien met een skid met procesbesturing.

Bosch Rexroth laat de nieuwste mogelijkheden vanuit Open Core Technieken en productielogistiek zien. Gezamenlijk vormt dit een simulatie van een geautomatiseerde assemblagelijn met productie batchgrootte 1, cyber-fysische systemen, RFID-ondersteunde assemblage en logistieke toepassingen voor een productielijn.

Beschikbaarheid, meer flexibiliteit bij een product- en formaatwissel en kortere doorlooptijden: allemaal zaken die van groot belang zijn voor welke bedrijfstak dan ook om concurrerend te blijven. Tijdens de tour laat SICK in een aantal praktische demonstraties zien hoe bestaande technieken, zoals de combinatie van IO-Link en intelligente sensoren, Industry 4.0 mogelijk maken.

Turck demonstreert op een speelse wijze Industry 4.0 op een rij. Het spel is een laagdrempelige methode om de verschillende ontwerpprincipes te tonen. Interoperabiliteit, modulariteit, decentralisatie, service oriëntatie en virtualisatie zijn tastbaar gemaakt. De link tussen theorie en de praktijk wordt gelegd aan de hand van diverse demonstraties.

De tour wordt nog aangevuld met bijdragen van ALTHERIS, Festo en Lenze.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden