Innovatieprijs 2015 op het FME Jaarevent uitgereikt

FME Toelevering Innovatieprijs 2015

Ferro Techniek heeft tijdens het FME Jaarevent in het Media Plaza in Utrecht op 16 november de FME Toelevering Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept. Na drie inspirerende pitches door vertegenwoordigers van de genomineerde bedrijven, bepaalde de jury van ondernemers in de toeleverende industrie wie uiteindelijk de beste innovatie heeft gepresenteerd. Dat werd dus Ferro Techniek, met hun Flow Through Heater. De prijs werd overhandigd door juryvoorzitter Ton de Bruine en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.

Met deze innovatieprijs, die dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met brancheorganisatie Nevat werd toegekend, onderstreept FME het grote belang van innovatie in de toeleverende industrie. FME wil met deze prijs innovatie stimuleren “Ferro Techniek heeft een mooie innovatie gepresenteerd die processen in de toelevering sterk kan verbeteren”, aldus Dezentjé Hamming.

Over de innovatie van de winnaar

Ferro Techniek heeft als core business thick film heating (dikke film verwarming). Met deze technologie is de Flow Through Heater met RVS behuizing, de FTH mkII ontwikkeld. Deze innovatieve doorstroomverwarmer is in staat om water binnen enkele seconden te verwarmen tot de gewenste temperatuur zonder stand by mode. De voordelen zijn: snel, energie efficiënt en slim design. Met deze toepassing kunnen processen in de toeleverende industrie worden versneld. “De jury vond de presentatie van Ferro Techniek erg duidelijk en prijst het feit dat de Flow Through Heater bijdraagt aan een duurzamere wereld,” aldus jury-voorzitter Ton de Bruine.
De andere genomineerde bedrijven waren Hankamp Gears met de WingMAS arm-, rug- en beenondersteuning en Webbing Solutions met KetenlinK, een online platform voor ketenintegratie.

FME Toelevering Innovatieprijs

Het is dit jaar de eerste keer dat de FME Toelevering Innovatieprijs in samenwerking met brancheorganisatie Nevat wordt georganiseerd. De prijs wordt uitgereikt aan startende of bestaande ondernemers die met hun innovatie processen in de toeleverende industrie sterk weten te verbeteren of versnellen.

FME Jaarevent

Het FME Jaarevent is het netwerkevent voor bedrijven uit de technologische industrie. Dit jaar is het thema ‘Be Smart. Get Connected’. Smart Industry verandert de spelregels in de industrie en vraagt meer van bedrijven op het gebied van innovatie en slimme samenwerking. Toonaangevende sprekers deelden hun visie op deze ontwikkelingen, zoals Edith Schippers, Minister van VWS, Pim van der Feltz, Director Google Benelux, Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, Voorzitter FME, en Prof. Dr. Dave Blank Wetenschappelijk ambassadeur.

Lees meer over het FME Jaarevent

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden