Innovaties in engineering en service

Lezing innovaties in engineering op het Machinebouw Event

In het partnership tussen machinebouwers en producerende bedrijven worden innovaties benut, om voor beide partijen voordelen te bereiken. De voortgang van remote access en predictive maintenance is al eerder aangehaald. Zowel in de engineering als in de service kunnen door actuele ontwikkelingen wederom stappen worden gezet. Denk hierbij aan augmented reality en generatief ontwerpen. Sprekers van Raster Products en Yellax Engineering gaan op deze thema’s in.

Theo Klaassen van Yellax Engineering stelt dat de huidige arbeidsintensieve manier van ontwerpen vervangen wordt door generatief ontwerpen. Die ontwikkeling biedt de kans, om het ontwerpproces efficiënter in te richten. De verbeteringen worden concreet gemaakt door reductie van faalkosten, reductie van ontwerptijden, verhoging en borging van kennis en kwaliteit. Deze voordelen kunnen samengaan met stijging van de omzet. In de presentatie wordt ingegaan op het platform Typical Manager, dat vanuit één database documenten voor diverse disciplines genereert en onafhankelijk te koppelen is met gewenste tools.

Marcia Almekinders en Tom Stelman van Raster Products gaan in op de toepassing van augmented reality in de machinebouw. Zij laten zien dat met een Fieldbit app op een smartglass of mobiele telefoon de service engineer altijd een expert bij de hand heeft.

De expert ziet wat de service engineer op locatie ziet. Hierdoor is de expert in de gelegenheid om directe ondersteuning te bieden door middel van het versturen van video’s, voice, data, diagrammen of ieder ander relevante handleiding. Er kunnen ook aanwijzingen via augmented reality gegeven worden. Tijdens de presentatie wordt u meer verteld over de werkwijze en op de beursvloer kunt u de toepassing beleven.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden