Amsterdam ArenA lanceert een internationale innovatiewedstrijd

Innovatiewedstrijd op Nederlandse bodem bij Amsterdam ArenA

Internationale innovatiewedstrijd – Amsterdam ArenA roept alle creatieve en innovatieve ondernemers op om mee te denken over het stadion van de toekomst. De beste plannen worden getest tijdens evenementen of voetbalwedstrijden en eventueel gerealiseerd in een vernieuwde ArenA. De gemeente Amsterdam, Amsterdam Smart City en de innovatiepartners TNO, KPN, Microsoft, KPMG en Huawei ondersteunen dit.

De innovatiewedstrijd is onderdeel van de Innovation Arena, een open online platform waar bedrijven, start-ups, technici, studenten en andere slimmeriken ideeën kunnen delen. Op innovationarena.amsterdam kan worden ingetekend op categorieën zoals Veiligheid, Fanbeleving, Voedsel, Onderhoud & Schoonmaak en Online verbinden.

Aanleiding voor de lancering van de innovatiewedstrijd is de grootscheepse verbouwing van het Ajax stadion. In het eerste kwartaal van 2016 start de verbouwing die niet gericht is op het creëren van meer stoelen, maar op het verbeteren van de service, kwaliteit en duurzaamheid. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd en komen er meer toiletten, roltrappen, liften en eetgelegenheden.

Daarnaast wil ArenA de faciliteiten verbeteren en om dat te realiseren doet het Amsterdamse stadion een oproep aan innoverende ondernemers wereldwijd. Zo is het terugdringen van wachttijden één van de ambities, evenals het creëren van optimale veiligheid, het reduceren van de berg afval en het aanbieden van gezond voedsel.

De wedstrijd sluit begin maart 2016 en een jury bestaande uit de innovatiepartners van Amsterdam ArenA buigen zich over de ingezonden ideeën. Alle deelnemers krijgen feedback in een korte review. De beste ideeën worden gezamenlijk met de partners verder ontwikkeld en getest in het Amsterdam ArenA Innovation Center, gehuisvest in de ArenA en in het stadion zelf tijdens evenementen.

Met ruim 50.000 bezoekers per evenement kan de Amsterdam ArenA met grote regelmaat worden gezien als een middelgrote stad met 55.000 inwoners. Een omgeving met dezelfde maatschappelijke uitdaging als een stad; mobiliteit, energie, circulaire economie, veiligheid. Dit betekent dus dat een groot deel van de nieuwe diensten die voor de ArenA als slim stadion worden ontwikkeld, opgeschaald kunnen worden naar een stedelijke omgeving.

Ga naar de website over innovatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden