Integrated Industry – Discover Solutions thema Hannover Messe

Integrated Industry – Geïntegreerde industrie

Industry 4.0, Smart Industry en Industrial Ethernet. Is dit hetzelfde en valt dit onder Integrated Industry – geïntegreerde industrie? Op de Hannover Messe, die dit jaar plaatsvindt van 25-29 april, wordt geïntegreerde industrie werkelijkheid. Dat zei Marc Siemering, Senior Vice President van de Hannover Messe, deze week tijdens een persconferentie in Amsterdam. Daar werd tevens bekend gemaakt dat zo’n 180 Nederlandse bedrijven en organisaties zullen deelnemen aan ’s werelds belangrijkste industriebeurs.

“De digitalisering is de bepalende trend voor de productie van de 21e eeuw”, aldus Siemering. “Regeringen en vertegenwoordigers uit de bedrijfstakken over de hele wereld stimuleren producerende ondernemingen om hun machines en informatiesystemen te laten aansluiten op de netwerken van partners in de eigen bedrijfstak en van klanten. Deze synchronisatie maakt dat ondernemingen kleine series producten net zo efficiënt kunnen vervaardigen als dat bij massaproducten het geval is. Ondernemingen die zich niet bij deze trend aansluiten, zullen vroeg of laat hun concurrentievermogen verliezen.”

Internationale vergelijking

Terwijl men het in Duitsland heeft over ‘Industrie 4.0’, wordt in de Verenigde Staten gesproken over ‘Industrial Internet’. Is dat hetzelfde? En hoe staat het in de rest van de wereld met deze ontwikkeling? Verschillende landen, zoals China, Frankrijk, Nederland (Smart Industry), Italië, Japan, Zwitserland en Groot-Brittannië, volgen een vergelijkbare politiek-strategische koers. Siemering: ”Op de Hannover Messe komen vertegenwoordigers uit industrie, het overige bedrijfsleven en de politiek bijeen om zich ervan te overtuigen hoe ver de digitalisering gevorderd is. Daarom luidt ons thema ‘Integrated Industry – Discover Solutions!’. In 2016 zal de beurs meer dan ooit de gelegenheid bieden tot een vergelijking van Amerikaanse, Aziatische en Europese visies op Smart Manufacturing. Het Industrial Internet Consortium uit de Verenigde Staten zal voor het eerst op de Hannover Messe vertegenwoordigd zijn, samen met Europese handelsorganisaties en onderzoeksinstellingen.”

Op de Hannover Messe 2016 zullen 200.000 bezoekers uit 100 landen de noviteiten en oplossingen kunnen zien van 5.000 ondernemingen die zich in hun stands presenteren. Het productspectrum omvat meer dan 100 concrete oplossingen op het gebied van Industrie 4.0, waarmee marktdeelnemers hun concurrentiekracht kunnen vergroten. Meer dan 1.000 forums, workshops, seminars en networking events gaan over onderwerpen als additive manufacturing, oplossingen voor licht bouwen, predictive maintenance en robotica.

Vijf vakbeurzen op één plaats met integrated industry / geïntegreerde industrie

De Hannover Messe verenigt vijf vakbeurzen op één plaats: Industrial Automation, Energy, Digital Factory, Industrial Supply en Research & Technology. Centrale thema’s zijn industriële automatisering en informatietechniek, energie- en milieutechnologieën, industriële toelevering, productietechnologieën en dienstverlening alsmede onderzoek en ontwikkeling.

Opening door Barack Obama

De Verenigde Staten zijn de grootste economie en de grootste importeur ter wereld. Het is ook een van de grootste landen wat productie betreft. In 2016 zijn de VS het partnerland van de Hannover Messe. De Amerikaanse president Barack Obama komt naar Hannover om samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel de beurs te openen. Marc Siemering licht toe: “We hopen door de keuze van het partnerland op meer deelnemers uit de Verenigde Staten. Daardoor biedt de beurs ook prima kansen om contacten aan te knopen met een van de meest begeerde markten ter wereld. Bezoekers met belangstelling voor Amerikaanse technologische knowhow hoeven slechts het Amerikaanse technologiepaviljoen te bezoeken om in elk van de hoofdcategorieën van de Hannover Messe iets van hun gading te vinden. Voor wie van plan is om in de Verenigde Staten zaken te doen of er te investeren, is het Investment Pavilion in hal 3 een belangrijk adres.”

Ga naar de vakbeurs

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden