Integratie vakbeurzen Macropak in Empack

Integratie vakbeurzen Macropak in Empack: de juiste beslissing voor de verpakkingsmarkt

Organisatoren Easyfairs en Jaarbeurs hebben overeenstemming bereikt over de vakbeurzen binnen de verpakkingssector. Traditiegetrouw stond in de even jaren Macropak als onderdeel van de Industriële Week op de agenda (was ook zo gepland voor 2016). Organisator Jaarbeurs heeft besloten Macropak te integreren in Empack, zodat de verpakkingsmarkt volgend jaar één keuze heeft en dus 1 jaarlijks evenement overblijft voor de verpakkingssector: Empack. Dit betekent dat Empack verhuist in de even jaren (vanaf 2016) naar Utrecht; in de oneven jaren (2017) blijft Empack in Den Bosch. Zoals de markt gewend is zal Empack plaatsvinden in het voorjaar.

Door de krachten van de twee beurzen te bundelen tot één technische vakbeurs heeft de verpakkingssector één jaarlijkse ontmoetingsplaats. Utrecht was voor vele exposanten de beurs waar grotere verpakkingsmachines werden getoond. Om hieraan tegemoet te komen is er voor gekozen om Empack Utrecht 3 dagen te laten duren met een ruimere opbouwtijd.

Nieuwe datum vakbeurs Empack Utrecht 2016

Empack Utrecht wordt op 12, 13 en 14 april 2016 georganiseerd in hal 1 en 2 van de Jaarbeurs in Utrecht. Met de Machevo & Bulk Vereniging die 2-jaarlijks co-loceerde met Macropak wordt overleg gevoerd over de mogelijkheid ook de vakbeurs Industrial Processing mee te verhuizen naar het voorjaar ipv najaar. Waarmee de bewezen sterke combinatie van Processen en Verpakken in stand blijft en die bezoekers uit met name de voedingsindustrie een compleet overzicht biedt van alle ontwikkelingen en noviteiten.

Integratie vakbeurs Macropak en vakbeurs Empack

Cornelien Baijens, Managing Director Easyfairs Nederland, is verheugd over de integratie van de twee beurzen. “De integratie van Macropak in Empack versterkt de marktpositie van Easyfairs op het gebied van verpakkingsbeurzen in Europa. Wij waren al marktleider in diverse Europese landen en zijn nu ook marktleider in Nederland ”. Ook Gerard Leeuwenburgh, commercieel directeur van Jaarbeurs, is verheugd met deze samenwerking. “ Het samenvoegen van de toonaangevende verpakkingsbeurzen in Nederland is voor alle stakeholders in de sector een prima beweging.

De organisatie van deze beurs is bij Easyfairs in deskundige handen en wij vinden het belangrijk dat de markt haar tweejaarlijkse ontmoetingspunt in Utrecht blijft behouden. Jaarbeurs blijft via haar online platform www.verpakkingsprofs.nl actief businessleads leveren aan bedrijven in de verpakkingsindustrie, terwijl het onderwerp verpakken ook aanwezig blijft in de industriële- en logistieke merken van Jaarbeurs.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden