Internet of things academy van start

Nederland moet meer profiteren van Internet of Things

Tijdens de IoT Developers Day op 16 april 2015 (www.developersday.nl) is de Internet of Things Academy (www.iotacademy.nl) van start gegaan om de ontwikkeling van Internet of Things in Nederland te stimuleren. Internet of Things (IoT) is een ontwikkeling waarbij apparaten via internet met elkaar communiceren. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Slimme Thermostaat van energiebedrijven waardoor energieverbruik vermindert. Het onderzoek- en adviesbureau Gartner verwacht dat in 2020 wereldwijd 25 miljard apparaten verbonden zijn met Internet (jan 2015). Echter, volgens onderzoek van TNS NIPO (okt 2014) uitgevoerd in opdracht van KPN, profiteert nog minder dan vijf procent van de organisaties van IoT.

“Wij stimuleren de vraag naar IoT door kennis van managers te vergroten met workshops en hen te begeleiden bij de eerste implementaties. Tegelijkertijd versnellen wij de ontwikkelingskant. De IoT Academy sluit zich actief aan bij de makermovement in Nederland door IoT labs te faciliteren in MakerSpaces en fablabs. Het eerste IoT lab wordt in mei geopend bij RDM Makerspace in Rotterdam. Daarnaast stelt de IoT Academy innovaties op IoT gebied beschikbaar door developer kits en hackathonpakketten aan te bieden” vertelt Irene de Ruijter, manager van de IoT Academy. De eerste grote challenge die de Academy dit voorjaar houdt, staat in het teken van Smart Factories. Developers zetten tijdens deze challenge hun talent in om een fabriek van Fokker zo slim mogelijk te maken. Naast KPN is UREASON het eerste bedrijf dat haar producten beschikbaar stelt aan de deelnemers van de challenge door ontwikkelaars toegang te bieden tot haar softwareplatform.

De IoT Academy is een onafhankelijk platform (stichting i.o.), geïnitieerd door KPN en RDM Makerspace. Het staat open voor alle partners die IoT willen stimuleren. In het stichtingsbestuur zal o.a. Willem Vermeend plaatsnemen.

Bron: smartindustry.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden