Internet of Things – techniek, business cases en visie

Seminar Internet of Things

Het maken van connected products is een centraal thema op de beurs Electronics & Automation. Op de beursvloer zijn ontwikkelaars te vinden die volledige connected producten ontwikkelen, leveranciers die hiervoor de juiste componenten/modules aanbieden en bedrijven die de kwaliteit van de connectie testen. Tijdens het seminar Internet of Things (4 juni) zien bezoekers de kansen van en de manieren om een product via een (veilige) verbinding aan het internet te koppelen.

Marketeers zien kansen in Internet of Things

Of het nu gaat om een machine, thermostaat, een rookmelder, koelkast, wasmachine of weegschaal volgens vele hangt straks alles aan het internet. Via een app is alles bij te houden en in te stellen. Marketeers zien kansen, techneuten zien niets nieuws. Immers, de toegepaste technologieën bestaan volgens hen al jaren. Tijdens het seminar staan de sprekers stil bij zowel de technologieën als de marketing. Om de businesscase rond te krijgen is de keuze voor de juiste techniek van groot belang.

Erik van Ommeren (Sogeti) sluit het seminar Internet of Things af. Met de lezing ‘Reboot 2020’ neemt de spreker de bezoeker mee naar de toekomst en laat zien wat er staat te gebeuren. Binnen Sogeti is Erik director of innovation voor de USA en hij staat bekend om een uitgesproken visie. Google Glass, Apple Watch, IBM’s Watson, 3D printing, brain interfaces, cloud, social media, robots, kunstmatige intelligentie, wearable computing, DIY, crowdsourcing, collaborative economy, big data, Bitcoin, privacy en het Internet of Things. Zo maar wat voorbeelden van dingen die volgens Erik ons leven voorgoed veranderen. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar nu zo snel op dat versnelde verandering nog de enige constante is. Science fiction is science fact geworden. Science fiction is een fact of life. De toekomst is nu! En als dit het heden is, hoe ziet dan onze toekomst eruit? Hoe houd je je als bedrijf staande in al dit digitale geweld? Wat is de impact van digitale technologie op mens, bedrijf en maatschappij? Vragen waarop Erik van Ommeren in zijn presentatie Reboot 2020 in een razendsnel tempo antwoord geeft.

Ga naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden