IoT – Industrie 4.0 adviesroute & seminar

Tijdens de WoTS worden de onderwerpen IoT – Industrie 4.0 door middel van een adviesroute tastbaar gemaakt. Gekoppeld aan deze adviesroute wordt er een seminar georganiseerd op dinsdag 2 oktober 2018, waarbij we in gaan op deze aspecten. Hieronder treft u een overzicht van de demonstraties en/of pitches van de deelnemende exposanten. De adviesroute kunt u na registratie op eigen gelegenheid volgen.

Wilt u zich aanmelden voor deze adviesroute? Meldt u zich dan hier aan.

Deelnemers IoT – Industrie 4.0 Adviesroute:

Reditech’s Smart Brewery (Reditech Engineering, 11B042)

Industry 4.0, Smart Manufacturing, IIoT en andere ronkende termen worden graag en veel gebruikt. Maar wat houden ze concreet in voor uw bedrijf?
Bij Reditech passen we de achterliggende technologieën en ideeën al jaren toe, waardoor we u steeds uitgewerkte praktijkvoorbeelden kunnen tonen. Op WOTS gaan we echter nog een stapje verder…U kunt nu ook proeven van Industry 4.0 en Smart Manufacturing. Op stand 11B042 wordt namelijk de toekomst van automatisering geserveerd. Volg samen met ons het productieproces van uw virtueel gebrouwd (Belgisch) bier in Reditech’s Smart Brewery, en geniet achteraf van Industry 4.0’s heerlijke eindproduct.

IoT gateway – Augmented reality (PRODEK, 11D079)

We zitten midden in een nieuwe industriële revolutie. Kreten als Smart Industry, IoT gateway, Edge computing & Security zijn aan de orde van de dag. Wie Smart Industry omarmt, kan met de hele wereld concurreren. Het zorgt voor slimmere productie; maatwerk tegen de prijs van massaproductie; snellere en betere informatie én nieuwe business modellen. Inzicht in de prestatie van uw onderneming is dan ook van cruciaal belang. Waar staat u en wat moet beter? PRODEK levert en adviseert op het gebied van industriële datacommunicatie, real-time visualisatie en analyse van productie- en procesgegevens. Op onze stand krijgt u ideeën en praktische informatie over hoe u SMART kunt produceren met onze hard- en software componenten.

Demonstratie business intelligence (WAGO Nederland, 10B008)

Hoe krijgt u zo snel, gemakkelijk en efficiënt mogelijk uw proces / installatie data vanuit de OT laag in de Cloud. Met behulp van Cloud functionaliteiten zoals PowerBI (in Azure) kunt u de data verrijken (met andere data) en analyseren. Waardoor kansen zoals conditional monitoring / predictive maintenance binnen handbereik liggen. WAGO kan u ondersteunen in het gehele proces van A tot Z en zullen dit ook laten zien op de WAGO booth in de vorm van een demonstratie.

Creating Value trough Digital Solutions with the proven Technology of our Components (Yaskawa, 11C008)

i³ Mechatronics  is door Yaskawa gedeponeerd en staat voor de 3 pijlers waar het i³ Mechatronics concept door wordt gedreven: Integratie, Innovatie en Intelligentie. IoT is een vitaal onderdeel van i³ Mechatronics. De basis van i³ Mechatronics zijn de  “Best in Class” Yaskawa producten zoals servosystemen, frequentieregelaars, robots en bovenliggende control technologie. In combinatie met speciaal ontwikkelde software oplossingen worden deze producten geïntegreerd in het YASKAWA Cockpit platform.  i³-Mechatronics brengt bestaande mechatronica, informatie- en communicatietechnologie samen met oplossingen zoals artificial intelligence, big data en de Internet of Things. Voor deze koppelingen maakt Yaskawa gebruik van standaard interfaces zoals OPC UA en HTTP.

PLCnext Technology (Phoenix Contact, 11A036)

In een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, ondergaat ook de industrieel automatisering een fundamentele verandering: klassieke systeemstructuren ontwikkelen zich tot cyber-fysieke systemen en toekomstgerichte automatiseringssystemen moeten flexibel, open en met het internet verbonden zijn. Precies daarom is PLCnext Technology ontwikkeld, een innovatief besturingsplatform dat compleet nieuwe vrijheidsgraden biedt. Hierdoor kunnen software engineers met verschillende technologische achtergronden, onafhankelijk van elkaar, snel complexe applicaties ontwikkelen en de openheid en flexibiliteit van andere programmeertalen volledig benutten.

Intelligente sensoren voor Industrie 4.0 | van data naar informatie (Sick BV, 11B060)

Hoe maak je – naast massaproductie – ook flexibele productie mogelijk? En hoe zorg je ervoor dat een machine snel omstelbaar is zonder dat de beschikbaarheid ervan in gevaar komt? Bij Industrie 4.0 gaat het vooral om de praktische toepassing. De beschikbaarheid van een grote hoeveelheid gegevens biedt de mogelijkheid om efficiënter, flexibeler en met een hogere kwaliteit te produceren. Maar het succes daarvan is echter in bepalende mate afhankelijk van de betrouwbaarheid van de dataproducenten: “Sensoren”.  Sensoren detecteren de realiteit, zetten deze om in digitale signalen en staan op die manier aan de basis van de gehele productieketen. In verschillende machines en tal van productieomgevingen wereldwijd worden de SMART-sensoren van SICK toegepast. Tijdens de WoTS 2018 zullen we demonstreren dat samen met SICK de kwaliteit, flexibiliteit en transparantie van industriële productie & bedrijfsvoering naar een nog hoger niveau wordt getild.

Sensor informatie in de Cloud (Turck BV, 11C068)

Het thema Cloud computing is een veel gebruikte term in deze tijd. Wat betekend dit? De werelden van IT en OT smelten steeds meer samen met als trend IoT of de industrial IoT. Graag willen we samen met u een blik werpen op de mogelijkheden de we hedendaags kunnen bieden om deze integratie van IT in OT te kunnen verwezenlijken. Aan de hand van een demonstratie laten we zien hoe sensor data de wereld in gebracht kunnen worden zonder dat iedereen daar in mee kan kijken. Graag ontvangen wij u om hier samen naar te kijken.

Predictive maintenance (Weidmüller, 11C054)

Industrieel IOT is geschikt voor zowel Brownfield applications als green field applications. Bij Brownfield applicaties kunnen Machinebouwers hun machines retrofitten en wellicht nieuwe services aanbieden aan de eindklant. Voor de eindklant is het van belang zijn Overall equipment effectiveness (OEEE) te optimaliseren. Bij de engineering van nieuwe machines kan direct rekening gehouden worden met het aanbieden van deze nieuwe services. De nieuwe IOT gateway van Weidmüller kan met behulp van een Web based applicatie ‘Node RED’ volledige geconfigureerd worden of zelfs functieblokken geschreven worden voor JavaScript. Ook kan eenvoudige een visualisatie gemaakt worden. Deze gateway kan nagenoeg in elke applicatie geplaatst worden, oud of nieuw.

Industrie 4.0 – Digitalisering van uw proces (Objective, 8D056)

Op de stand van Objective (Hal 8, D056) tonen we u live hoe een demo-helikopter geassembleerd wordt in een geautomatiseerde one-piece flow opstelling met digitaal planbord. Een interactief dashboard begeleidt de operator door de verschillende operatiestappen, onderdelen worden correct aangegeven via een pick-to-light systeem en componentserienummers worden geregistreerd als onderdeel van het product paspoort.

Met Objective haalt u het maximum uit uw productieprocessen, logistiek processen, machines en personeel. U vertrekt van een gedetailleerd planbord, u stuurt operatoren en machines optimaal aan en u analyseert performance en kwaliteit, in real-time. Via paperless working is alle informatie beschikbaar op de juiste plaats op het juiste tijdstip voor de juiste persoon.

Metingen ‘smart’ automatiseren – (Keller Meettechniek, 8D030)

Brandstoffen zijn ideaal voor beheer met geautomatiseerde ‘smart’ processen. Het bewaken op afstand van het vulniveau bij stookolie-, diesel- en benzinetanks is voor olieconcerns, net als voor tankeigenaars en woningbeheerders een grote hulp. KELLER heeft daarvoor, samen met een Zwitserse olieleverancier het bewakingssysteem op afstand “EasyOil®” ontwikkeld.

De druk of het olieniveau wordt op het laagste punt van de tank gemeten, waarna de actuele inhoud in liters aan de hand van de tankvorm wordt berekend en de gegevens via GSM worden doorgegeven. Een bijzonderheid van deze toepassing is de klantspecifieke software. Die bevat naast de gangbare gegevens, zoals het vulpeil en de verbruiks- en bestelgeschiedenis, ook de olieprijzen, die twee keer per dag worden geactualiseerd. Met deze gecombineerde informatie is een geoptimaliseerd bestelproces mogelijk, want zo kunnen dan voorraden worden aangelegd als de olieprijs laag is of als de tankwagen toevallig in de buurt is.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden