IoT-platform op de World of Automation

IoT op de WOTS

Ook in de industrie krijgt de transitie naar Internet of Things (IoT)-gerelateerde toepassingsvormen steeds meer vaste voet aan de grond. Het thema heeft een breed draagvlak onder de exposanten en geïnteresseerde bedrijven in de World of Automation. Dat bleek uit de brainstormsessie van 20 september bij FHI in Leusden. Grofweg verstaan we onder IoT de digitale infrastructuur met aandacht voor beheersbaarheid, flexibiliteit, remote monitoring en meer functionaliteit.

Uit de brainstorm met de aanwezigen is de wens voor een IoT-platform op de WoTS uitgesproken. Daarmee willen de exposanten een ‘Go-to’ plek op de beursvloer creëren waar de bezoeker heen kan gaan om vanaf daar met zijn IoT-vraagstuk naar de participerende exposanten gegidst te worden. Door het eventueel te koppelen aan een seminar, een concrete tour of een gezamenlijke video willen de exposanten samen nuttige kennisoverdracht, levendigheid op de beurs en goede promotie creëren.

Bedrijven zijn welkom om mee te beslissen over de definitieve invulling van dit project in de volgende meeting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Kortenoeven.

Internet of Things (IOT)

Dit is de algemene term voor een alledaags ‘ding’ dat verbonden is met internet en waar informatie uit gehaald kan worden. Voorbeelden hiervan zijn een koelkast die aangeeft dat de melk bijna op is, een app die laat zien waar een parkeerplek vrij is of het verwarmen van het huis voordat u thuis bent. Het betreffen dus zaken als het monitoren van dingen die anders niet te monitoren zijn en het besturen en monitoren van apparaten op afstand.

Industrial Internet of Things (IIOT)

Industrial Internet of Things is een specifiekere vorm van IOT. Het verschil is dat het bij IIOT over toepassingen in de industrie gaat en niet over bijvoorbeeld consumententoepassingen. Eén van de IIOT toepassingen is de inzet van een MES: een Manufacturing Execution System. Dit is kortweg een informatiesysteem dat de informatie die vanaf de werkvloer komt, realtime verwerkt en monitort. De inzet van een dergelijk MES is geen nieuw gegeven, we zien het vaak toegepast in de machinebouw. MES-applicaties zijn essentieel geworden in een moderne productieomgeving, en daarmee is IIOT hier ook niet meer weg te denken.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden