Is de industrie klaar voor Smart Industry?

Smart Industry besproken op het ESEF industriedebat

Is de industrie klaar voor Smart Industry? Die vraag staat centraal in het ESEF Industriedebat powered bij link, dat op 15 maart tijdens de ESEF/Technishow in Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt.

In de Smart Industry Agenda wordt onder andere aandacht gevraagd voor het invoeren van volledig gedigitaliseerde productieprocessen. Echter zolang er onvoldoende duidelijkheid is over universele data-protocollen om verschillende equipment leveranciers met elkaar te laten communiceren komt dit niet van de grond.

Slimme industrie

Die slimme industrie kent fabrieken waarin vrijwel alles vanzelf gaat. De productie vindt volledig onbemand plaats; orders worden door slimme machines afgehandeld, van alle bewerkingen en assemblage tot en met de aflevering bij het distributiecentrum; tussentijdse wijzigingen daarop worden moeiteloos verwerkt.

Volgens de fabrikanten van deze apparatuur is hun slimme technologie klaar om zo te gaan werken. Maar is dat werkelijk zo? Of blijkt het goed laten samenwerken van alle apparatuur voor bewerkingen, controle en intern transport in de praktijk nog één of zelfs twee bruggen te ver? En welke vaardigheden moet de medewerker hebben in deze fabrieken van de toekomst? TNO en FDP hebben hier onderzoek naar gedaan; tijdens het Industriedebat powered by link magazine zal dit kort worden gepresenteerd.

Smart industry panel

Het panel zal bestaan uit ondernemers: Sytse Oreel (Oreel Hallum BV); Herman Koning (Landes High End Machining BV); Drs. J.A.J. Willemsen (WILA BV); Ton Plooy (tbp electronics bv); Wim Simons (Timmerije BV); Erik Spikmans (MCB Nederland BV) en Carel van Sorgen (247TailorSteel).

Voorafgaand aan het debat presenteert discussievoorzitter William Smit van DBSC Consulting de resultaten van het onderzoek dat hij voor de ABN AMRO uitvoert naar effecten van Smart Industry op de processen bij oem’ers.

Link Magazine organiseert het ESEF Industriedebat powered by link magazine op dinsdag 15 maart 2016 vanaf 15.00 uur (ontvangst, aanvang debat 15.30 uur).

Registreren kan via industriedebat@linkmagazine.nl, onder vermelding van bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Voor registratie via ESEF wordt dan gezorgd. U krijgt per mail een gratis toegangsbadge toegestuurd. Deze badge geeft u toegang tot de ESEF/Technishow en u kunt vanaf 15.00 uur het debat bijwonen in het ESEF Theater in Hal 2. Aansluitend vindt er een aangeklede netwerkborrel plaats voor de panelleden en bezoekers van het ESEF Industriedebat powered by link, aangeboden door Jaarbeurs.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden