De kracht achter het internationale event GAS Analysis

Waar het in 1999 begon als try-out in het Evoluon in Eindhoven, is het internationale gasanalyse symposium met beursvloer uitgegroeid tot een uniek evenement GAS Analysis dat wereldwijde bekendheid heeft in de gasanalyse branche. Dit jaar is het alweer de 10e editie van dit event waar in 2017 ruim 230 bezoekers aanwezig waren, afkomstig uit meer dan dertig landen, verspreid over alle continenten. Grote organisaties komen samen op GAS Analysis om de ontwikkelingen en innovaties te delen op het gebied van gassen in de gezondheidszorg, veiligheid, milieu, energieketen en laboratorium- en procesanalyse.

In dit driedaagse symposiumprogramma van GAS Analysis presenteren ruim 60 experts hun laatste researchresultaten en innovaties, ongeveer 35 (inter)nationale bedrijven tonen hun nieuwste technologieën en producten op de beursvloer en er is ruimte voor scientific posters. Ook is er altijd veel gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. GAS Analysis wordt eens in de twee jaar georganiseerd door NEN in samenwerking met ISO/TC 158 ‘Analyses of gases’. Jack de Jong is al sinds het begin bij de organisatie van GAS Analysis betrokken en legt uit wat het event elke keer weer tot een succes maakt.

Zou je jezelf willen voorstellen en uitleggen wat jouw rol is bij het evenement GAS Analysis?

Mijn naam is Jack de Jong en werkzaam bij Air Liquide, één van de grootste gasbedrijven ter wereld. Air Liquide is actief in de productie van gassen. Wij leveren gassen en diensten aan industrie, gezondheidszorg, farmacie en laboratoria. Zelf ben ik ruim dertig jaar internationaal actief in speciale gassen, die worden toegepast op analyse apparatuur in laboratoria en productieproces controles. Air Liquide is vanaf het eerste evenement betrokken geweest als hoofd sponsor. Zelf ben ik ook al vanaf die tijd actief in de organisatie commissie.

Wat is het GAS Analysis event in 3 zinnen? Hoe zou je het uitleggen aan iemand die er niets over weet?

Ik vind het altijd een leuk evenement. Niet door mijn directe betrokkenheid, maar meer omdat het de gelegenheid biedt om kennis op te doen van nieuwe ontwikkelingen in mijn branche, mensen kan ontmoeten die ik normaal niet direct spreek en ook de mogelijkheid geeft te netwerken. Verder is het voor Air Liquide, commercieel gezien, altijd succesvol geweest.

Wat haalt een bezoeker uit zijn bezoek / waarom is een bezoek de moeite waard?

Het evenement biedt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laboratoriumanalyse, procesanalyse, metrologie. Het geeft gelegenheid om internationale klanten en prospects te ontmoeten en ook de mogelijkheid om nieuwe producten te promoten aan geïnteresseerd publiek. Daarnaast is het ook gewoon een leuk evenement waar ook iedere keer weer een leuk uitje wordt georganiseerd.

Wie ontmoeten de bezoeker en waarom?

Het evenement brengt elke keer weer een selecte groep van experts en academici samen uit nationale en internationale instellingen en industrieën die dan ook vaak weer ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en ervaringen bespreken en presenteren. Daarnaast is er ook altijd een interessant symposium en poster programma en een beursvloer met een leuke groep exposanten.

Voor wie is GAS2019 interessant/onmisbaar?

Beleidsmakers, technisch personeel, analisten, fabrikanten en eindgebruikers die actief zijn in gas analyse. En dus uit verschillende branches, van de energieketen tot de gezondheidszorg.

Dit jaar is het de 10e editie. Mensen komen uit de hele wereld, wat is de aantrekkingskracht van dit event?

Naast een vernieuwend symposium programma en de locatie proberen we toch elke keer weer een plek te zoeken die makkelijk bereikbaar is en ook naast het evenement enige entertainment en ontspanning biedt. Dat is uiteraard niet de hoofddoelstelling, maar is wel een leuke bijkomstigheid. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in de Fokker Terminal, voorheen opleidingscentrum voor Fokker Aircraft, de Hangar en de presentatieruimtes zijn uitermate geschikt en Den Haag is een leuke stad. Daarnaast is het dé plek waar mensen elkaar ontmoeten om te netwerken en kennis uit te wisselen op het gebied van gassen. Ook kunnen bedrijven hun innovatieve producten, technologieën en diensten presenteren die commercieel gezien veel voor hen kunnen opleveren.

Programma

GAS Analysis 2019 biedt een symposiumprogramma met twee parallelle sessies en zeven verschillende thema’s gekoppeld aan de wereldwijde uitdagingen in dit veld. Nieuw dit jaar zijn twee zogenaamde short courses met de onderwerpen accreditatie in de gasanalyse en het oplossen van problemen in de gaschromatografie. Scientific posters zijn ook onderdeel van het programma. De auteurs zijn aanwezig om uitleg te geven en de beste poster wordt bekroond met een award. Er zijn nog drie plekken over om in te sturen.

De beursvloer is tijdens het hele event te bezoeken en is de perfecte netwerk- en ontmoetingsplaats voor klanten, prospects en experts om innovatieve producten, technologieën en diensten te introduceren.

Meer informatie over GAS Analysis vindt u op www.gasanalysisevent.com

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden