KROHNE Academy 2018 Special: Cyber SIL

KROHNE Academy 2018

Inspectie SZW, de toezichthouder op toepassing van de Arbowet, vraagt het bedrijfsleven om extra aandacht voor procesveiligheid. De druk hierop, met name bij BRZO-bedrijven, is groot. Steeds meer bedrijven in de procesindustrie hebben daarom behoefte om deze procesveiligheid getalsmatig in kaart te brengen om daarmee een aantoonbaar veiligheidsbeleid te voeren. SIL (Safety Integrity Level) is daarbij een fantastisch hulpmiddel.

KROHNE Academy organiseert, in samenwerking met SAMSON, SCHNEIDER ELECTRIC, PHOENIX, en PRODUCA, op 22 november in Assen een seminar over de toepassing van SIL.

Het thema is “Cyber SIL”.

Het seminar richt zich op proces- en instrumentengineers, operators, technici, SHE-managers,  veiligheidsspecialisten en plantmanagers uit de petrochemie-, staal-, chemie-, voedingsmiddelen-olie & gas en energiebranche, die te maken hebben met risicovolle installaties, waaronder zeker de BRZO-bedrijven.

Tijdens de KROHNE Academy Special leert u hoe u de risico’s in uw installatie acceptabel maakt door praktische en efficiënte toepassing van SIL. Met behulp van basisbegrippen en praktische voorbeelden wordt uitgelegd hoe SIL kan worden toegepast. Speciaal wordt aandacht besteed aan certificering, de mechanische aspecten van SIL, en vooral ook aan ‘cyber security’. Hoe zorgt u ervoor dat de veiligheidssystemen beschermd zijn tegen hackers, maar ook hoe u uw organisatie hiertegen moet inrichten. De elementen van de veiligheidskring worden besproken met focus op de betrouwbaarheid, mét maar ook zonder certificaat.

Aan het eind van het lezingsprogramma krijgt u de kans om vragen over SIL aan een panel te stellen en mee te discussiëren. Naast het productonafhankelijke lezingsprogramma, leveren de deelnemende bedrijven tijdens de pauze met producten en diensten graag een praktische bijdrage aan de presentaties. Er is ruim gelegenheid om met uw collega’s bij andere bedrijven van gedachten te wisselen.

U kunt zich aanmelden via KROHNE Academy Cyber SIL

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden