Leer, ontmoet en beleef tijdens de Precisiebeurs 2018

Precisiebeurs 2018 – precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie

Op woensdag 14 en donderdag 15 november organiseert Mikrocentrum voor de 18e keer de Precisiebeurs in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven.

De beurs heeft een internationale reputatie opgebouwd met een sterk groeiend aantal exposanten en bezoekers uit het buitenland. Op de vakbeurs vindt u niet alleen alle kennis die nodig is om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te ontwerpen, produceren en assembleren, maar staan ook leren, ontmoeten en kennis delen centraal.

Ruim 300 specialistische bedrijven

De Precisiebeurs is een combinatie van een vakbeurs en een hoogwaardig congresprogramma. Het verkrijgen van nieuwe leads, vergaren van kennis en creëren en onderhouden van netwerken in de precisietechnologie en hightech maakindustrie voeren op beide beursdagen de boventoon. “Op de expo kunnen bezoekers kennismaken met ruim 300 specialistische bedrijven op het gebied van machinebouw, fijnmechanica, motion (control), oppervlaktebehandeling, functionele coatings, microtechnologie, microassemblage, gereedschappen en optica”, vertelt Michiel Beerens, Project Manager bij organisator Mikrocentrum. “Productontwikkelaars en constructeurs kunnen tijdens de beurs in contact komen met diverse specialisten, die ondersteuning kunnen bieden bij het realiseren van nieuwe producten en machines. En voor inkopers liggen er kansen om kennis te maken met leveranciers en productontwikkelaars in de precisietechnologie.”

Congresprogramma Precisiebeurs

Het congresprogramma omvat onder meer een onafhankelijk deel, met bijdragen vanuit universiteiten, onderwijsinstituten en wetenschapsinstellingen. “De eerste beursdag draait om de nationale wetenschapsagenda, waarbij bezoekers niet alleen geïnformeerd worden over dit onderzoek, maar ook over de technologieën die nodig zijn om het onderzoek mogelijk te maken”, vertelt Beerens. “Zodat hun bedrijven optimaal kunnen inspelen op wat er in Nederland én Europa gaat gebeuren. Tijdens dit ‘Big Science’ congresprogramma is er aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en tenders die op stapel staan voor de deeltjesversneller CERN en de Einsteintelescoop. Daarnaast hebben we verschillende bedrijven uitgenodigd om een presentatie te geven. Daarbij besteden we aandacht aan metrology & sensing, precision manufacturing & design en precisietechnologie in de gezondheidszorg.” De tweede beursdag staan precisietechnologie in (aero)space, aandrijftechnieken & controlesystemen en diverse microbewerkingen in oppervlaktebehandeling centraal. “Omdat de Precisiebeurs door steeds meer Duitse bezoekers wordt bezocht, starten wij – in samenwerking met diverse Duitse netwerkorganisaties – de tweede beursdag met een netwerkevent waarin internationaal ontmoeten, leren en kennis delen centraal staan.”

De Precisiebeurs is geopend van 9.30 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden