Life Cycle Management voor de industrie

Hoe pas ik Life Cycle Management het beste toe?

In de industrie is een goede aanpak van het Life Cycle Management onontbeerlijk. Bovendien vergt het een goede samenwerking van diverse ketenpartijen. De eindgebruiker vraagt steeds meer transparantie. Waar kies ik voor, voor welke termijn en wat krijg ik hiervoor? De goedkoopste oplossing is niet altijd de beste als we kijken naar de gehele levenscyclus.

Belangrijke andere factoren die mee spelen zijn: hoe zit het met de Service Level Agreement, hoe zit het met de prestatie? Wat zijn de mogelijkheden tot opschaling in de toekomst en, niet onbelangrijk, kunnen we nieuwe technologieën integreren en blijft er support voor de periode van vijftien, twintig, dertig jaar en soms langer? Total Cost of Ownership samen met extra factoren, zoals cybersecurity en technisch personeelstekort, heet ook wel Life Cycle Costing.

Ook belangrijk zijn de kosten bij uitval. Binnen de proces industrie zijn dit vaak torenhoge kosten. Een hick-up in het proces zorgt vaak voor een lang opstartproces. Een oven die bijvoorbeeld een storing krijgt moet in sommige processen geheel afkoelen om daarna pas weer opgestart te kunnen worden. Dit resulteert vaak in tonnen schade, oplopend tot miljoenen.

In de publieke sector spelen ook maatschappelijke kosten een rol: “Wat heeft BV Nederland er voor over?”. Om een voorbeeld te geven: wat hebben de inwoners van Nederland er voor over om een uur te wachten op het perron. In de publieke sector zullen deze kosten inzichtelijk worden gemaakt en worden meegenomen in de maatschappelijke kosten/baten analyses. De juiste beslissing is niet altijd de goedkoopste investering, ook de mate van onbeschikbaarheid is een zeer belangrijke factor. Een optimale keuze is de laagste som van lifecycle-kosten en onbeschikbaarheidskosten.

Gaan we binnen de industrie ook naar een leaseconstructies waarbij de beschikbaarheid wordt gegarandeerd? Zullen we in de toekomst een brug leasen of nog een stap verder; zullen we de verplaatsing van de ene oever naar de andere leasen, waarbij de invulling wordt bepaald door de aannemer?

Als FHI zullen wij op de World of Technology & Science inzicht geven over het onderwerp Life Cycle Management. Graag bieden wij eindgebruikers een portaal om hun vraag te stellen. Wij dagen gebruikers en leveranciers dan ook uit om hierin mee te denken! Interesse? Laat het FHI weten via e-mail.

Bekijk dit seminar ook op WoTS.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden