Maak kennis met Smart Health

Maak kennis met Smart Health tijdens de Dutch Technology Week

Bedrijven en kennisinstellingen uit de Brainport regio en de provincie Noord-Brabant behoren wereldwijd tot de absolute koplopers als het gaat om innovaties en ´smart health solutions´ in de gezondheidszorg. De Dutch Technology Week is daarom een uitstekend platform om deze innovaties te delen met een breed publiek. In deze week kunt u kennis maken met actuele ontwikkelingen, slimme en ontroerende oplossingen om de zorg van de toekomst mogelijk te maken en de kwaliteit van ons leven te waarborgen.

“De Brainport regio Eindhoven is sterk in high tech innovaties en ontwikkelingen, maar belangrijk is ook hoe we daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Samen met partijen binnen Brabant, Region of Smart Health geven we technologische innovaties een gezicht: Smart Health.” – Peter Portheine, directeur Slimmer Leven 2020.

Expositie ´Cure & Care, Quality of life´

De week wordt op 31 mei afgetrapt in het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven met de opening van de expositie ´Cure & Care, Quality of Life´. Deze expositie geeft een overzicht van trends en innovatieve ideeën, producten en diensten die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen binnen de gezondheidszorg en de verbetering van kwaliteit van leven. De expositie is gratis toegankelijk en van 31 mei tot en met 28 juni geopend tussen 10.00 – 20.00 uur (behalve op de dag van de opening op 31 mei, vanaf 11.00 uur). Voor meer informatie ga naar: http://www.slimmerleven2020.org/agenda/expositie-cure-care.

Think Dementia!

Woensdag 3 juni 2015 wordt het evenement Think Dementia! georganiseerd in het NatLab in Eindhoven. Think Dementia! richt zich op de rol van technologie en participatie bij de ontwikkeling en implementatie van zorgoplossingen gericht op dementie.

Resultaten uit Living Labs worden gedeeld, advies over de implementatie van zorgoplossingen wordt gegeven en oplossingen voor personen met dementie worden ter plekke ontwikkeld door middel van co-creatie. Meer informatie over Think Dementia! en het programma vindt u hier: http://thinkdementia.innovatedementia.eu.

“Tijdens Think Dementia! willen we via workshops een model ontwikkelen dat de implementatie voor innovatieve zorg in de regio continu verbetert. Zorgprofessionals, innovatiespecialisten, ondernemers en financierders worden betrokken om samen hierover na te denken.” – Marcel de Pender, projectleider Innovate Dementia.

Netwerkbijeenkomst ´Digital playground. Future of Health´

Learning by doing, virtueel ervaren en interactief informatieve krijgen, zijn centrale thema´s tijdens de netwerkbijeenkomst van de Coöperatie Slimmer Leven 2020 tijdens de Dutch Technology Week. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van ´Digital playground. Future of Health´. Zorginnovaties en eHealth zullen in deze editie vanuit (applied) gaming en de ontwikkelingen op het gebied van Living Labs in de regio Brainport belicht worden. Directeur Peter Portheine schetst de meest actuele trends rondom het grootschalige Brainport Healthy Living Lab.

De netwerkbijeenkomst is ook het podium voor de ontknoping van de Slimmer Leven Challenge, waarin 5 studententeams van TU/e, Fontys Hogescholen en Summa College de strijd zijn aangegaan om hun beste zorginnovatie te bedenken verder uit te ontwikkelen. Ga voor meer informatie over de keynote sprekers en het programma van de netwerkbijeenkomst naar de website: http://www.slimmerleven2020.org/agenda/digital-playground-future-health-netwerkbijeenkomst-slimmer-leven-2020.

High Tech Ontdekkingsroute

Bezoek verder de High Tech Ontdekkingsroute (HTOR) op zaterdag 6 juni. Onder meer Philips Health Care (HOTSPOT Philips Campus Best) en verschillende high tech bedrijven op de High Tech Campus, waaronder Holst Centre, openen hun deuren voor het grote publiek. Meer informatie over de HTOR vindt u hier: http://dutchtechnologyweek.com/events/high-tech-ontdekkingsroute.

Deze events worden mede mogelijk gemaakt door: Slimmer Leven 2020, Provincie Noord-Brabant (Brabant, Region of Smart Health), Innovate Dementia, Health Cluster Europe (eUcare), ENGAGED – Community for active and healthy ageing, Máxima Medisch Centrum, Gemeente Veldhoven, Lily’66, Material Sense, Brainport regio Eindhoven en de Dutch Technology Week.

 

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden