Maak Machineveiligheid mee op de vakbeurs WoTS

Maatregelen rond machineveiligheid inzichtelijk maken op de WotS 2016

Exposanten die deelnemen aan de World of Automation en de World of Motion & Drives hebben in de voorbereiding van de vakbeurs Word of Technology and Science – WoTS ervoor gekozen, om maatregelen rond machineveiligheid inzichtelijk te maken voor de bezoekers.

In plaats van een cursus, een workshop of een seminar wordt de beurs benut, om machineveiligheid tastbaar te maken. In een tour langs zes tot acht stands tonen exposanten de beschikbare technologie en systemen. Deze tour is een mooi voorbeeld hoe samenwerking op een beurs voordelen biedt.

Elobau toont een modulair en configureerbaar veiligheidscontroller, die een beveiliging biedt waarbij het systeem in staat is om een aantal sensoren en commando’s tegelijkertijd te bewaken. De I/O configuratie en de functionaliteit zijn aan alle verschillende eisen van elke toepassing aan te passen. In de demonstratie van Festo wordt samen met Pilz getoond wat de waarde is van gecombineerde intelligentie. Tijdens de tour wordt door middel van een interactief safety display getoond en toegelicht hoe diverse bewegingsfuncties veilig afgehandeld worden.

De norm ISO 13849 (validatie van componenten en veiligheid) wordt praktisch gemaakt door SMC Pneumatics. Met een plug-and-play situatie op de stand zijn componenten opgesteld, om een noodstop te laten plaatsvinden. Turck biedt een interessante oplossing om machines te beveiligen met noodstops en lichtschermen: de TBPN, een hybride Profinet module waarop zowel gewone als safety-signalen werden aangesloten.

SICK legt de focus op een robotapplicatie. Een veilige robot bestaat niet. Een veilige applicatie wel. Bij het toepassen van een intrinsiek veilige robot moet je altijd een risicobeoordeling maken voor de gehele applicatie. Dat wordt aan de hand van een praktische demonstratie getoond. Vierpool legt juist weer de focus op veiligheidssystemen in de pharmacie en de voedingsmiddelen industrie. De systemen moeten aan specifieke kwalificaties voldoen. Roest Vrij Stalen veiligheidslichtschermen worden gedemonstreerd in een interactieve opstelling.

De tour wordt nog aangevuld met bijdragen van Bernstein en forTop automation & energy control.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden