METAVAK en NIL Verbindingsweek trekken ruim 9.000 bezoekers

METAVAK en NIL Verbindingsweek goed bezocht

In totaal bezochten 9.279 geïnteresseerden de tweejaarlijkse vakbeurscombi METAVAK en NIL Verbindingsweek op 1, 2 en 3 november in Evenementenhal Gorinchem. De volle beurshal telde ruim 200 exposanten uit de metaalindustrie en verbindingstechnieken. Er waren tijdens de beurs ook volop activiteiten: kennissessies, virtueel lasplein, demoplein en het NILBIL-Lassymposium. “Er viel genoeg te beleven”, zei Daniëlle Wild van Evenementenhal.

Wild: “We hebben veel complimenten gehad voor hoe de beurs erbij stond. Zowel de exposanten als de bezoekers waren blij met de volle hal, waar echt veel te beleven viel. De exposanten waren ook heel tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Daar ligt onze focus op. Exposanten gaven aan dat dit zijn vruchten afwerpt. Hierdoor was er ook sprake van een positieve flow op de beursvloer. Er zijn weer verschillende machines verkocht en contracten afgesloten. Veel bedrijven hebben aangegeven in 2017 er weer bij te zijn.”

Succesvol demoplein

Aan het speciale demoplein werkten in totaal zeven bedrijven mee. Hier werd een machine in werking gezet om zo het volledige productieproces van a tot z te demonstreren. Ook waren hier experts aanwezig om uitleg te geven over het productieproces aan bezoekers. “Bezoekers werden meegenomen in een snellere en efficiëntere manier van produceren. Dit was een mooie toevoeging aan de beursvloer met veel interactie en kwaliteit. We zijn blij dat we konden rekenen op de medewerking van zes bedrijven: DMG MORI, Hagoort, LCMC, Harry Hersbach Tools, Renishaw, BMO Automation en MetaalNieuws”, aldus Wild.

Veel belangstelling voor Virtueel Lasplein

Een andere samenwerking op de beursvloer was zichtbaar op het nieuwe Virtueel Lasplein. Verschillende aanbieders gaven hier demonstraties van virtuele systemen. Bovendien konden belangstellenden producten ook zelf uitproberen. Het plein kon tijdens de beurs rekenen op veel belangstelling van bezoekers. Met name de interactiviteit trok de aandacht.

Delen van kennis

Midden op de beursvloer had de beursorganisatie een kennistheater ingericht. De korte en bondige presentaties over actuele onderwerpen in de lastechniek werden zeer positief ontvangen door bezoekers. Daarnaast organiseerde het Nederlands Instituut voor Lastechniek in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek het bekende NILBIL-Lassymposium. Deze twaalfde editie telde zo’n 30 lezingen, grotendeels verdeeld in twee parallelle sessies. Er kwamen diverse actuele onderwerpen onder de aandacht, zoals arbeidsomstandigheden, lasprocessen, lasbaarheid en inspectie.

METAVAK 2017

In 2017 vindt METAVAK weer zelfstandig plaats op 31 oktober, 1 en 2 november in Evenementenhal Gorinchem. De volgende gecombineerde editie met NIL Verbindingsweek wordt in 2018 gehouden.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden